| Og³oszenie |
ZAREJESTRUJ SIĘ na naszym forum, zaloguj się, KLIKNIJ i zapisz się do LIG BILARDOWYCH serwisu wwwBILARDYinfo !!! ISTNIEJĄCYCH NIEPRZERWANIE OD 2003 r.
|
|
Liga B8UK NEW - sezon 2007/08 |
| Autor |
Wiadomo¶æ |
kalashnikov_ [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-02-04, 19:27 Liga B8UK NEW - sezon 2007/08
|
|
|
Zakoñczyli¶my pierwsz± edycjê po nowym roku bilka angielskiego w wersji NEW, zatem czas po podsumowanie:
Podium:
Kufix
Krzysiek!
DerekDarecki
Brawa dla pierwszej trójki Mistrzem po raz drugi w karierze zosta³ Kufix, który wyprzedzi³ odpowiednio o 1 i 2 punkty zawodnika Krzysiek! oraz znanego nam wszystkim DerkaDareckiego Odnotowali¶my 2 walkowery z czego jeden obustronny. Sprawa Pucharu Ligi jest jeszcze nierozstrzygniêta, ale miejmy nadziejê w najbli¿szej przysz³o¶ci fina³ pomiêdzy CJINCLNJMO i bigD stanie siê histori± i poznamy styczniowego triumfatora Do PL na luty zakwalifikowa³a siê pierwsza ósemka Z ligi nie spad³ oczywi¶cie nikt To tyle odno¶nie styczniowych rozgrywek na "nowym" jukeju. Warto jeszcze wspomnieæ, ¿e w Ekstraklasie mamy jedno wolne miejsce na luty, wiêc osoba zainteresowana gr± trafi bezpo¶rednio do Ekstraklasy. Kto pierwszy ten lepszy. Liczy siê data zg³oszenia. No to tyle. Gratulacje dla zwyciêzców i ¿yczymy wszystkim powodzenia w bie¿±cym miesi±cu.
Organizatorzy Ligi B8UK NEW
DerekDarecki & kalashnikov_
TABELKA STYCZNIOWA
PUCHAR LIGI |
|
|
|
 |
DarekDarecki
Organizator Administrator 
Do³±czy³: 12 Maj 2004 Posty: 2459
|
|
Wys³any: 2008-03-05, 23:20 Edycja lutowa
|
|
|
Oto podium edycji lutowej :
1 miejsce bigD
2 miejsce CJINCLNJMO
3 miejsce DerekDarecki
Pierwsze mistrzostwo weterana naszego serwisu bigD i z pewno¶ci± nie ostatnie, o ile bêdzie kontynuowa³ grê w lidze. Gratulacje.
Gratki równie¿ dla wicemistrza gracza CJINCLNJMO, dla którego II miejsce jest te¿ najlepszym osi±gnieciem w lidze nie licz±c PL, ale o tym za chwilê.
Dla mnie zajêcie 3 miejsca jest o tyle istotne, ¿e jak dotychczas non - stop ³apiê siê na podium.
Edycja przebieg³a dosyæ spokojnie, dwóch zawodników zosta³o zdyskwalifikowanych, nieaktywny gracz *B*I*L*A*R*D oraz zawodnik wchilinski, który zacz±³ i nie skoñczy³, po dwóch meczach zamilk³. Trzy spotkania siê nie odby³y, a szczególnie jedno zapad³o mi w pamiêæ, mecz pomiêdzy CJINCLNJMO, a Krzysiek!. Spotkanie by³o przeze mnie ustalone na konkretny termin, gracze zostali powiadomieni, potwierdzili obecno¶æ i nazajutrz tylko pierwszy z nich siê stawi³, a drugi pomimo obecno¶ci w internecie zbagatelizowa³ sprawê i siê nie pojawi³. Wydaje mi siê, ¿e siê przestraszy³. W ka¿dym razie postêpek godny potêpienia.
Cz³owiekiem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce. W skrócie
CJINCLNJMO
bo taki jest nick tego gracza obroni³ Puchar Ligi wynikiem meczu finalowego :
CJINCLNJMO ( 6 ) - ( 2 ) gazda^
a tak by³o w styczniu :
CJINCLNJMO ( 6 ) - ( 5 ) bigD
Du¿e brawa.
Zapisy do aktualnej edycji wci±¿ trwaj± i zosta³y ju¿ tylko 2 wolne miejsca, zatem warto siê pospieszyæ, zapraszamy. Spora grupa chêtnych ju¿ do³±czy³a do rozgrywek, wiêkszo¶æ nowi gracze oraz jeden dinozaur, mowa tu o koledze Zmaku.
Dziêkujemy za edycjê lutow± i ¿yczymy powodzenia w nastêpnej.
kalashnikov_ & DerekDarecki
TABELKA LUTOWA
PUCHAR LIGI |
_________________ WzB 2025
ZAPISY DO LIG i WzB |
|
|
|
 |
kalashnikov_ [Usuniêty]
|
Wys³any: 2008-04-07, 20:10 Podsumowanie edycji marcowej
|
|
|
Edycja marcowa dobieg³a koñca, a oto jak wygl±da³o podium Ekstraklasy:
Kufix
bigD
CJINCLNJMO
Mistrzem po raz trzeci w karierze zosta³ Kufix Bardzo ³adny wynik, brawo. Drugie miejsce zaj±³ zwyciêzca edycji lutowej, czyli niejaki Darek vel bigD, z kolei srebro przypad³o tak¿e "podiumowiczowi" z zesz³ego miesi±ca, a co wiêcej, zdobywcy Pucharu Ligi za luty oraz styczeñ :) Mowa oczywi¶cie o sympatycznym graczu o nicku CJINCLNJMO. Wielkie brawa dla medalistów  . Do Pucharu Ligi zakwalifikowa³a siê pierwsza szóstka graczy bez zawodnika Latin_Soul, który podobnie jak gracz ECTHELLION zrezygnowa³ z gry w lidze. Dziêkujemy obu panom za grê By³y walkowery i jednostronne, i te obustronne równie¿, ale suma sumarum rozgrywki zosta³y dokoñczone i nikt nie spad³ do... 1 ligi.
No w³a¶nie - od marca ruszyli¶my z 1 lig± na nowej wersji B8 UK, co my¶lê jest bardzo dobr± wiadomo¶ci±. Oznacza to, ¿e zainteresowanie gr± wzrasta z czego bardzo siê cieszymy. Mamy nadziejê, ¿e Wy równie¿ W pierwszej edycji 1 ligi wziê³o udzia³ 12 zawodników, z czego dwóch zosta³o zdyskwalifikowanych. Mniejsza o olewacz, zajmijmy siê gór± tabeli. Awans do Ekstraklasy otrzymali gracze: *A*r*e*S*. Zmak, Kasia lobuziarkaaa oraz !karolek7778 Serdeczne gratulacje . W Pucharze Ligi zagraj± zawodnicy z miejsc 1-3.
Marcowy Puchar Ligi wêdruje w rêce zdobywcy mistrzostwa, a oto wynik meczu fina³owego:
Kufix ( 6 ) - ( 1 ) DerekDarecki
W tym miesi±cu peszek Darka, który otar³ siê o podium zajmuj±c czwarte miejsce, a teraz wysoko uleg³ w finale PL. Gratki za fina³ siê nale¿±, ale zwyciêzca mo¿e byæ jeden i jest nim:
Kufix
Podwójna korona, wielkie brawa Dziêkujemy wszystkim zawodnikom Ligi UK NEW za zmagania w marcu i trzymamy kciuki za kwiecieñ. Jeszcze raz gratulacje dla zwyciêzców
W 1 LIDZE MAMY WOLNE MIEJSCA I CHÊTNI BÊD¡ NA BIE¯¡CO DOPISYWANI DO TABELKI. ZG£OSZENIA PRZYJMUJEMY DO 16 KWIETNIA.
DerekDarecki & kalashnikov_
EKSTRAKLASA
PUCHAR LIGI
1 LIGA |
| Ostatnio zmieniony przez kalashnikov_ 2008-04-07, 20:18, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
DarekDarecki
|
|
Wys³any: 2008-05-05, 19:12 Edycja kwietniowa
|
|
|
Oto najlepsza trójka graczy w kwietniu :
CJINCLNJMO
DerekDarecki
Kufix
Jest to pierwszy tytu³ mistrzowski zawodnika CJINCLNJMO
w naszej lidze. Ca³y czas pi±³ siê w górê, a¿ w koñcu dotar³ na sam szczyt. Du¿e brawa i gratulacje.
Dla mnie to ju¿ 4-te srebro w karierze, zatem te¿ mam swój rekord.
Z kolei gracz Kufix wywalczy³ po raz pierwszy inny medal ni¿ z³oty, bo br±zowy. Równie¿ brawo.
Rywalizacja o zwyciêstwo w lidze toczy³a siê do ostatniego meczu, w którym triumfator wygra³ z 3-im na mecie Kufixem i tym samym rzutem na ta¶mê wyprzedzi³ mnie o dwie partie. Remis dawa³ mi mistrzostwo.
Wszystko co wa¿ne dla uk³adów tabelek zosta³o napisane pod nimi, wiêc zainteresowanych odsy³am do archiwum.
W tej chwili jest sporo wolnych miejsc w 1 lidze i ka¿dy chêtny spe³niaj±cy nasze wymogi mo¿e w niej zagraæ poprzez zapisanie siê do 17 maja.
Puchar Ligi wygra³ ju¿ po raz 3-ci:
CJINCLNJMO
Podwójna korona, du¿e osi±gniêcie - gratulujemy.
W meczu fina³owym :
CJINCLNJMO ( 6 ) - ( 4 ) *A*r*e*S*
przegrywa³ ju¿ 0-4 i potem poszed³ jak burza, tymbardziej du¿e brawa.
Równie¿ oklaski nale¿± siê mojemu pogromcy z I rundy Aresowi, który by³ jak¿e blisko wygranej.
Dziêkujemy za udzia³ w edycji kwietniowej wszystkim graczom, równie¿ tym co zrezygnowali od maja i ju¿ od wczoraj w zasadzie gramy kolejny etap.
EKSTRAKLASA
1 LIGA
PUCHAR LIGI
ARCHIWUM |
ZAPISY DO LIG i WzB |
|
|
|
 |
DarekDarecki
|
|
Wys³any: 2008-06-20, 16:44 Edycja majowa
|
|
|
Z lekkim po¶lizgiem sumujemy edycj± majow±. Oto najlepsi zawodnicy :
Zmak
DerekDarecki
CJINCLNJMO
Na zakoñczenie przygody z lig± B8UK NEW po raz pierwszy w karierze tytu³ mistrza dla starego wygi Zmaka i mamy nadziejê, ¿e nie ostatni, bo liczymy na powrót po odpoczynku. Brawo i gratki.
Ja na drugim miejscu pobijam kolejny rekord sreberek, bo to ju¿ 5-ty medal w tym kolorze.
No, a br±zik dla dotychczasowego mistrza CJINCLNJMO. Gratulacje.
Sporo walkowerów, bo a¿ 4, wszystkie obustronne, gdy¿ graczom zabrak³o zwyczajnie chêci, aby zagraæ wszystkie mecze. Czasu jest naprawdê mnóstwo. Co to jest 11 spotkañ zagraæ, a w maju tylko 9, w jeden dzieñ to mo¿na wszystko pykn±æ i jeszcze zostanie kupa czasu do wykorzystania. A je¶li kto¶ mi powie, ¿e nie wyrabia, bo co¶ tam to niech siê lepiej wypisze i nie zawraca gitary, ni¿ ma przysparzaæ g³ównie problemów.
1 liga na medal - zero walków.
Puchar Ligi uda³o mi siê wygraæ i z tego bardzo siê cieszê. To by³ mój pierwszy triumf w tej lidze.
W finale pokona³em CJINCLNJMO
DerekDarecki ( 6 ) - ( 4 ) CJINCLNJMO
Dziêkujemy za udzia³ w maju i ju¿ nied³ugo podziêkujemy za ca³y sezon, bo w³a¶nie leci ostatnia edycja przed wakacjami.
EKSTRAKLASA
1 LIGA
PUCHAR LIGI
ARCHIWUM |
ZAPISY DO LIG i WzB |
|
|
|
 |
DarekDarecki
|
|
Wys³any: 2008-07-04, 19:21 Zakoñczenie sezonu 2007/08
|
|
|
Zakoñczyli¶my ostatni± edycjê sezonu 2007/08. Tak wygl±da podium czerwca :
DerekDarecki
Kufix
CJINCLNJMO
Jak widaæ stan±³em na szczycie, ale prawdê powiedziawszy nie mam satysfakcji, poniewa¿ dwóch bezpo¶rednich moich rywali nie zagra³o meczu pomiêdzy sob±. Czeka³em do 2 lipca, ¿eby 3-ego zrobiæ podsumowanie i niestety do pojedynku nie dosz³o. Wstawi³em walkowera obustronnego, gdy¿ nikt nie zg³asza³ problemów w terminie do tego przeznaczonym, czyli 28 czerwca, a nades³ane PW o k³opotach przez gracza Kufix 3 lipca nie zosta³o wziête pod uwagê. Tak wiêc zawodnicy sami sobie zawalili sprawê, bo niew±tpliwie i jeden i drugi mieli szansê na mistrzostwo.
Oprócz tego nierozegranego meczu by³o te¿ kilka innych, w których posypa³y siê walkowery z takiej samej przyczyny - nikt nie zg³osi³ problemów do 28 czerwca z wyj±tkiem gracza CJINCLNJMO. Gracz spider_lt wysy³a 1 lipca info o problemach - za pó¼no. Wyra¼nie pisze pod tabelk± cytujê : "Problemy z umówieniem siê z przeciwnikiem na mecz nale¿y zg³aszaæ nie pó¼niej ni¿ 2 dni przed up³ywem terminu, potem zg³oszenia nie bêd± uwzglêdniane."
Skoro wiêkszo¶æ nie chce siê dostosowaæ to proszê bardzo, tylko, ¿e potem ³apie siê walkowery i krêci nosem, a mo¿na temu by³o zapobiec.
Dodatkowo podkre¶lê jeszcze, ¿e mo¿na by³o ca³e 2 dni po terminie dogrywaæ mecze, wiêc by³a szansa bardzo du¿a zakoñczyæ rozgrywki z czystym sumieniem.
Puchar Ligi jeszcze siê nie zakoñczy³. Tutaj jest normalnie tragedia. Najpierw dwójka graczy nie chcia³a zagraæ I rundy, oboje zostali zast±pieni rezerwowymi, którzy mecz zagrali i ju¿ w kolejnym jeden z nich nie mia³ ochoty na pó³fina³, a teraz czekamy na finalistê, który nie ma netu. Normalnie szopka, ¿eby 7 meczów nie zd±¿yæ zagraæ w miesi±c, gdzie jedna osoba ma do zagrania max. 3 spotkania. Prawdopodobnie 7-ego zagramy ten fina³.
Pierwszy sezon na nowym jukeju zaliczamy do udanych. Frekwencja ca³y czas oscylowa³a na poziomie 10 osób, czyli by³o ju¿ z kim pograæ. Mecze sta³y na dobrym poziomie, a wybijaj±c± siê postaci± w przekroju ca³ego sezonu okaza³ siê Kufix, który 3 razy wygra³ ligê.
Oto lista zwyciêzców :
Pa¼dziernik '07 - kalashnikov_
Listopad '07 - Kufix
Grudzieñ '07 - bielu84
Styczeñ '08 - Kufix
Luty '08 - bigD
Marzec '08 - Kufix
Kwiecieñ '08 - CJINCLNJMO
Maj '08 - Zmak
Czerwiec ' 08 - DerekDarecki
W peelu najlepiej sobie radzi³ CJINCLNJMO, który 3 razy go zdoby³ z szans± jeszcze na czwarte trofeum.
Puchar Ligi :
Listopad '07 - bigD
Grudzieñ '07 - bielu84
Styczeñ '08 - CJINCLNJMO
Luty '08 - CJINCLNJMO
Marzec '08 - Kufix
Kwiecieñ '08 - CJINCLNJMO
Maj '08 - DerekDarecki
I to by by³o na tyle, ¿yczymy fajnych wakacji, sukcesów w WzB i zapraszamy po przerwie.
EKSTRAKLASA
PUCHAR LIGI
ARCHIWUM
KLASYFIKACJA MEDALOWA
KLASYFIKACJA PUNKTOWA |
ZAPISY DO LIG i WzB |
|
|
|
 |
 |
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|