wwwBILARDYinfo
PortalForumTabele ligowePomocUżytkownicyZAPISY DO LIG i WzBProfilWiadomości PWStatystykiAlbumGry online Game Desire

Og³oszenie 

ZAREJESTRUJ SIĘ na naszym forum, zaloguj się, KLIKNIJ
i zapisz się do LIG BILARDOWYCH serwisu wwwBILARDYinfo !!! ISTNIEJĄCYCH NIEPRZERWANIE OD 2003 r.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Nastêpny temat
Kultura ligowców
Autor Wiadomo¶æ
zemeckis 

Do³±czy³: 10 Maj 2004
Wys³any: 2008-05-06, 17:49    

hahaha tez sie usmialem :). To moze byc gwara zaczerpnieta z pod Poznanskiego Suchego lasu. Ostatnio bedac przelotem wlasnie w tej miejscowosci stalem sobie pod bankomatem i nagle podszedl do mnie facet zadajac mi pytanie: "To ten ta biedronka tu?" zrobilem dziwna mine i powiedziawszy ze nie wiem odszedlem. Widze jednak ze to nie byl odosobniony przypadek :)

DannyCh
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-05-06, 17:53    

Zemek, to skoro znajesz li tê gwarê, to przet³umacz co i jak to dla nas ¶miertelników oznacza.

zemeckis 

Do³±czy³: 10 Maj 2004
Wys³any: 2008-05-06, 18:20    

Chcialem tylko zaznaczyc ze mialem stycznosc z pewnym odlamem tejze gwary jednak o co chodzilo naszemu koledze moge sie tylko domyslac :)

Maniek_Kutno 
Organizator

Do³±czy³: 11 Lut 2006
Wys³any: 2008-05-06, 18:34    

Przyznam, ¿e i ja mia³em styczno¶æ z owym grzegorzem. Wczoraj na snooku pisze do mnie: "zapisz mnie liga", napisa³em i wyt³umaczy³em gdzie mo¿e to sam zrobiæ. Po chwili znów widzê: "zapisz na liga mnie". Wys³a³em, mu link gdzie to mo¿e zrobiæ. Napisa³ mi: "zapisz tur mnie na". Spyta³em czy jest obywatelem Polski... odpowiedzi nie uzyska³em.

kalashnikov_
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-05-06, 21:50    

Nie wiem czy ¶miaæ siê czy p³akaæ :lol: Darek Mistrz :mrgreen:

magdagp 

Do³±czy³a: 05 Sie 2007
Wys³any: 2008-05-06, 23:00    

Zapiszcie na mnie do liga tur cokolwiek ;-)

Kiedy¶ na studiach mielismy warsztaty z komunikacji interpersonalnej szeroko pojêtej - mysle ¿e kolega Grzegorz by³by ca³kiem niez³ym kandydatem na " podmiot - obiekt" badawczy w tym zakresie :)

W kazdym razie serdecznie Go pozdrawiam :-D
Ostatnio zmieniony przez magdagp 2008-05-06, 23:01, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

CJINCLNJMO 
Administrator
Organizator

Do³±czy³: 27 Lip 2005
Wys³any: 2008-05-07, 05:53    

Madzia, wpierw mu siê dosta³o a teraz go pozdrawiasz..... napewno teraz czuje siê duzo lepiej ;-) ..... to taki marnotrawny syn który wraca do ³ask :-D

magdagp 

Do³±czy³a: 05 Sie 2007
Wys³any: 2008-05-07, 07:01    

Jest szko³a, która mówi:
"Ludzie ¶miej± siê z tego, co ¶mieszne, albo z tego czego nie rozumiej±..."

W tym kontekcie nie wiadmo, kto z nas jest bardziej ¶mieszny :P

CJINCLNJMO 
Administrator
Organizator

Wys³any: 2008-05-07, 08:04    

Tym bardziej ¿e zrozumia³a¶ mój post na powa¿nie..... ;-) a o ¶mieszno¶ci nas obojaga mam nadziejê ¿e mo¿na siê wypowiadaæ tylko w pozytywnym kontek¶cie.... :-)

Limfanatic
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-05-07, 22:08    

ch³opak ma swój jêzyk, a wy siê z niego ¶miejecie :mrgreen:

Ja zasypuje jego skrzynkê prywatnymi wiadomo¶ciami, bo chcê siê dowiedzieæ wiêcej na temat tego piêknego jêzyka, mo¿e pod nim kryjê siê równie¿ kultura czy obyczaje tego forumowicza, lecê spamowaæ dalej ;p

ECTHELLION
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-05-09, 00:12    

mo¿e Ci pomóc ?:) a najlepiej wszyscy to zróbmy xD

kb_3riseFast
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-05-09, 08:17    

A ja troche na inny temat. W sumie gram ju¿ w Ex snookera troche i poza jednoosobowym wyjatkiem kultura tam zawsze byla nienaganna. Jednakze w rozgrywkach PL czesto jest dane spotykaæ siê z graczami z lig ni¿szych tak jak i w tym miesiacu.

No i tym samym chcia³bym zaznaczyæ - koledzy snookerzy¶ci uwazajcie na niejakiego dawidekooooo. Rok temu gralem z nim w lidze tu na info i mnie zwyzywal i dostal warna :) Potem lige olal i wylecial. Ostatnio znow sie zapisal i teraz trafilem na niego znowu w Pucharze Ligi. Choc obylo sie tym razem bez wyzwisk to gra z nim do kulturalnych i fair nie nalezy. Non stop na stole przeszkadza w grze , po czym nie gratuluje wygranych frejmow , kazde zagranie w niewyszukany sposob komentuje nie dajac nawet chwili na spokoj i koncetracje na grze i potem sie nie trafia latwych bil. Chlopaczek jest z pokoju znanego na calym WP ze swojej "wyszukanej" kultury i ma typow± dla niego sredni± wieku - 14 lat lub cos kolo tego. ( Co do pokoju to oczywi¶cie s± tam wyj±tki - np dawk11 - grajacy tez na info w Ex - bardzo porzadny gracz )

Na proby zwrocenia mu uwagi ma jedynie argument ze "on nie umie przegrywac" :lol: Ewentualnie sie wysilil jeszcze na to aby mi komende podpowiedzieæ :
- "jak masz problem to wpisz #ignore dawidekooooo" :lol: :lol: :lol:
No coz mialem czysty uklad na wygran± podczas tej jego gadki no ale swoje zrobi³. Osiagnal Cel - wygral - niech sie cieszy akurat to jest tu najmniej istotne bo ja gram dla przyjemnosci a nie dla zwyciestwa za wszelka cene lecz gra z taka osoba przyjemnosci mi nie sprawia i wogole sie zastanawiam czy przy kolejnej ewentualnej koniecznosci gry z nim wogole podchodziæ do meczu. A jesli tak to tylko z udzialem sedziego.

Jestem zbyt powa¿nym cz³owiekiem ¿eby siê u¿eraæ z takim po raz kolejny. Zreszt± gram ju¿ troszke w serwisie w rozgrywkach snookerowych i my¶le ,¿e ka¿dy ma wyrobion± opinie na mój temat.

Pozostaje miec nadzieje ze nasz 14-latek nie awansuje nigdy do Ex snookera. W sumie cieniutki jest wiêc raczej nie powinien. Ponoc maxy za to dobrze ustawia.

Chyba koniec zreszt± tacy jak on w sumie nie s± warci nawet tylu s³ów. Mo¿na ich jednym s³owem podsumowaæ : "¿enada". Jednak napisalem to aby ostrzec innych. Pozdro dla normalnych graczy.
Ostatnio zmieniony przez kb_3riseFast 2008-05-09, 08:18, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

tomekwoz5
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-05-09, 09:58    

kb_3riseFast, popieram Cie ;) trafi³em na niego w mistrzostwach snooka i od razu mia³em z nim problem... ja ju¿ powiedzia³em, ¿e nie bede z nim gra³ jak nie bedzie organizatora na stole, bo dzieciak jest naprawdê wkurzaj±cy :-P

lobuziarkaaa
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-05-09, 10:42    

Skarga, skarg± ... Nie bronie tego ch³opaka, który zachowa³ siê jak siê zachowa³... ale czasem jak piszecie takie opinie na kogo¶ temat to trochê siê pohamujcie, bez przesady...
Czytaj±c Twój post nie pomy¶la³am dobrze ani o ch³opaku,który robi³ problemy ani o Tobie kb, ze wzglêdu na to w jaki sposób siê wyra¿a³e¶-bez urazy.

Ten fragmencik chocia¿ :

Cytat:
Pozostaje miec nadzieje ze nasz 14-latek nie awansuje nigdy do Ex snookera. W sumie cieniutki jest wiêc raczej nie powinien.

Cieniutki ... zale¿y dla kogo cieniutki, mo¿e dla Ciebie... dla kogo¶ innego mo¿e byæ bardzo dobrym graczem.
Ostatnio zmieniony przez lobuziarkaaa 2008-05-09, 12:17, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

dieter
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-05-09, 12:04    

Istotnie wskazane by by³o komentowaæ, ale tylko na odpowiednim poziomie kulturalnym.

Ponadto, je¶li co¶ Tobie przeszkadza, warto by by³o o tym wspomnieæ przeciwnikowi w jak najbardziej przejrzysty sposób.
Np.:
"Móg³bym Ciebie prosiæ o zachowanie ciszy podczas gry? Przeszkadza mi to w skupieniu."

Nie twierdzê ¿e tego nie robisz, ale je¶li oczekujesz kultury, to poka¿ przyk³ad takowej.
Nakierowuj gracza na poprawny kurs wys³awiania siê i zachowania poprzez jego zrozumienie Twoich argumentów, a nie umieszczaniem nieprawid³owo¶ci na forum.
Tutaj powinny siê znajdowaæ tylko recydywy, których ju¿ nie sposób nawróciæ na poprawno¶æ (aczkolwiek s±dzê ¿e wszystko jest mo¿liwe).

kipcior
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-05-09, 13:39    

Po czê¶ci zgodzê siê z Waszymi uwagami co do formy wypowiedzi kb_3riseFast jakkolwiek z drugiej strony to o czym mówisz Dieter w tym przypadku nie zda³oby egzaminu. Sam gra³em z dawidekooooo puchar ligi i mam podobne odczucia. Po ka¿dym nieudanym zagraniu marudzenie na chacie, rozpatrywanie gry w kategoriach farta (je¶li przeciwnikowi wyjdzie co¶) albo pecha (jesli jemu nie wyjdzie). Ja ca³y mecz zachowywa³em spokój w sumie, ignorowa³em te wypowiedzi, jednak na koniec meczu pokusi³em o podsumowanie w którym napisa³em mu co my¶lê o tego typu zachowania. Na odpowied¼ dosta³em info, ¿ebym go nie prowokowa³ bo jest wkurzony. Co wiêcej doda³, ¿e ka¿dy to wie ¿e on siê wkurza i tak siê zachowuje z czego jak rozumiem wniosek jest taki, ¿e jemu z tym dobrze i nikt nie jest w stanie temu zaradziæ. Chcia³bym o¶wiadczyæ publicznie, ¿e nie interesuje nas czy w innym pokoju ludzie toleruj± tego typu zachowania bo "dawidekoooo tam ma". U nas w ka¿dym razie siê nie toleruje.

Na meczu z tomekwoz te¿ chwilê by³em, jednak¿e ze wzglêdu na fakt, ¿e podczas mojej nieobecno¶ci nic negatywnego siê nie wydarzy³o (poza k³ótni± graczy z której nie wynika³o kto jest winny) to nie podj±³em ¿adnych akcji. Po swoim meczu tez akcji nie podejmowa³em bo by³em stron± w sprawie tzn ewentualna decyzja mog³aby byæ odebrana jako uzyskanie korzy¶ci w³asnej. Natomiast bêdê siê mocno przygl±da³ zachowaniu tego gracza w rozgrywkach prowadzonych przeze mnie i je¿eli otrzymam informacje i dowody w postaci screenów np na podobne tzn negatywne zachowania to bêdê reagowa³. Ale chce podkre¶liæ ¿e bez zg³oszenia o takim zachowaniu popartego odpowiednimi dowodami, nie ma podstaw do jakichkolwiek reakcji.

CJINCLNJMO 
Administrator
Organizator

Wys³any: 2008-05-09, 13:43    

Upominanie graczy, którzy podczas meczu zachowuj± siê niekulturalnie, nie bardzo przynosi skutek..... niestety...... pewnie zdajesz sobie z tego sprawê Karolu, dlatego lekko rozumiem roz¿alenie kb_3riseFast.

Takie zachowanie przeciwnika potrafi cz³owieka wyprowadziæ z równowagi...... ale faktycznie zwracaj±c komu¶ uwagê staram siê sam trzymaæ ci¶nienie..... je¶li siê to nie udajê zrównujê siê tak naprawdê z tym na którego narzekam :-P

kb_3riseFast
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-05-09, 15:44    

Dieter napisa³/a:

Ponadto, je¶li co¶ Tobie przeszkadza, warto by by³o o tym wspomnieæ przeciwnikowi w jak najbardziej przejrzysty sposób.
Np.:
"Móg³bym Ciebie prosiæ o zachowanie ciszy podczas gry? Przeszkadza mi to w skupieniu."

CJINCLNJMO napisa³/a:
ale faktycznie zwracaj±c komu¶ uwagê staram siê sam trzymaæ ci¶nienie..... je¶li siê to nie udajê zrównujê siê tak naprawdê z tym na którego narzekam

Na stole podczas meczu wlasnie w podobny sposob siê wyrazi³em. Odpowiedzi± na kolejn± juz bezskuteczn± pro¶bê by³o : "nic nie poradze ze nie umiem przegrywac" i "jak masz problem wpisz ignore dawidekooo". ¯adnych innych uwag podczas meczu z mojej strony nie by³o.

Cytat:
Pozostaje miec nadzieje ze nasz 14-latek nie awansuje nigdy do Ex snookera. W sumie cieniutki jest wiêc raczej nie powinien.
to jest moja prywatna opinia po obserwacjach tego "gracza" pod któr± sie podpisuje i umiescilem j± tylko tu na forum opisuj±c problem i swoje odczucia na temat ewentualnych kolejnych spotkañ z tym "graczem". Gra w lidze i tym podobnych rozgrywkach ma byc w moim rozumieniu przyjemno¶ci±. Z szacunkiem dla przeciwnika i w kulturalnej atmosferze. Graj±c z takimi jak on , o przyjemno¶ci z gry ciêzko mówic.

Kipcior napisa³/a:
Ale chce podkre¶liæ ¿e bez zg³oszenia o takim zachowaniu popartego odpowiednimi dowodami, nie ma podstaw do jakichkolwiek reakcji.

To jest jasne akurat , w sumie nie by³o moj± intencj± wyci±ganie konsekwencji dlatego nawet screenów nie robi³em , a jedynie ostrze¿enie przed nim pozosta³ych graczy którzy bêd± mieæ z nim do czynienia. Dlatego wlasnie moja reakcja na to zdarzenie ma miejsce na forum publicznym a nie np PM do organizatora. Gram tu ju¿ ponad rok , pó³tora chyba tak¿e my¶le , ¿e osobom do których jest skierowane to co napisalem w zupelnosci wystarczy :) Kto mnie zna ten wie , ¿e jestem spokojny podczas gry , zreszt± przez te pó³tora roku to jedyna sprawa któr± zdecydowa³em siê poruszyæ na forum w zwi±zku z tym wiadomo chyba ze z b³ahych powodów tego nie robie. Zreszt± widze po powy¿szych wypowiedziach , ¿e coponiektórzy juz mieli z tym "graczem" do czynienia potwierdzaj±c tylko moj± opiniê.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kb_3riseFast 2008-05-09, 15:53, w ca³o¶ci zmieniany 3 razy  

waffen.sch
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-05-09, 16:24    

Witam
Nie o koledze dawidekooooo to bêdzie, lecz o wielce podobnej sytuacji. Otó¿ gra³em jaki¶ czas temu u was Ligê b8-new i by³o ca³kiem mi³o, do czasu... Pierwszy miesi±c grania, spotkanie z sienek200 - gra przebiega ca³kiem ok, po za tym, ¿e rywal nie jest zdolny przywitaæ siê, po¿egnaæ, itp. Bez s³owa ca³± gra i bez s³owa zej¶cie po pora¿ce. Mogê to nawet zrozumieæ, gdy¿ ten mecz podra¿ni³ zapewne "ambicjê" kolegi. Drugi miesi±c - sytuacja odmienna: od pocz±tku "atak" niejako komentarzy, zasypanie czatu s³owotokiem. Niektórym to nie przeszkadza, bo lubi± pograæ i pisaæ w takcie. Ja tak nie potrafiê - chcê siê na grze skupiæ. Raz, czy dwa razy proszê rywala i spokój na czacie - co przynios³o odwrotny skutek, a poza tym jako¶ "poziom" spad³ tej pisaniny do okolic "podwórkowego trzepaka", ¿e tak sie wyra¿ê. Przy stanie (je¶li mnie pamiêæ nie myli) 2:1 dla sienka oznajmi³em, ¿e koñczymy te grê, dajê walkowera. Lubie pograæ w spokoju, w kulturalnej atmosferze, gdy widzê i czujê jednocze¶nie, ¿e "presja" wyniku nie psuje podstawowej idei: spotkania miêdzy lud¼mi. Wynik nie jest najwa¿niejszy przecie¿. Posz³y po tym ze strony kolegi jakie¶ uwagi, których cytowaæ nie bêdê. Zostawi³em to, poda³em wynik KaBie - gra skoñczona, temat zamkniêty. Chyba 2 dni pó¼niej KaBa w³a¶nie pisze do mnie, ¿e sugeruje dokoñczenie meczu od stanu 2:1 przy Jego obecno¶ci (to chyba efekt dzia³ania luxora, który by³ obecny przy mojej grze z sienkem). Uzna³em, ¿e gra nie ma sensu - sienka to niczego nie nauczy, mnie szaleñstwo rywalizacji nie opêta³o, a na wyniki nigdy mi nie zale¿a³o.
Dlaczego o tym piszê?
Szacunek z mojej strony dla KaBy, ¿e "co¶ chcia³ zrobiæ". Po drugie: je¶li rozgrywki ligowe maja byæ okazj± do spotkania graczy o pewnym (domy¶lnie: wysokim) poziomie gry, to niechaj te¿ poziom kultury bêdzie weryfikowany. W pokoju, w którym gram teraz Ligê wprowadzili¶my miêdzy innymi zasadê, ¿e gracz, który da³ sie poznaæ organizatorom lub innym uczestnikom jako gracz bez kultury - nie zagra. Rozwi±zanie mocne, zapewne kontrowersyjne, dalekie od doskona³o¶ci - wiem o tym. Ale chc±c broniæ pryncypiów czasem nie ma innego wyj¶cia, jak takie arbitralne, ostre ciêcia. Zrezygnowa³em z Ligi u was w³a¶nie dlatego: nie ma sensu graæ, skoro i tak bêdê musia³ jakie¶ spotkania z góry oddaæ walkowerem, bo nie mam przyjemno¶ci z gry, gdy "stó³ do kulturalnych" nie nale¿y. Rywalizacja - tak. Walka w duchu fairplay - tak. Ale nie za cenê mêczarni i irytacji z powodu zachowañ rywali. Najpierw rado¶æ z gry, z atmosfery towarzysz±cej "kulaniu kulek" - potem wynik, walka, itp.
To tyle z mojej strony.
pozdrawiam, Krzy¶

dawidekooooo
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-05-09, 19:27    

kb_3riseFast napisa³/a:
Non stop na stole przeszkadza w grze , po czym nie gratuluje wygranych frejmow , kazde zagranie w niewyszukany sposob komentuje nie dajac nawet chwili na spokoj i koncetracje na grze i potem sie nie trafia latwych bil.

niewiem gdzie w zasadach jest napisane, ¿e po ka¿dym frejmie przegranym trzeba gratulowaæ :o :?: he, ciekawe :D niewiem czy masz skleroze czy co ale Ty te¿ komentowa³es i to sporo, a wiêc nie mów, ¿e takie niewini±tko z Ciebie.
kb_3riseFast napisa³/a:
jest z pokoju znanego na calym WP ze swojej "wyszukanej" kultury i ma typow± dla niego sredni± wieku - 14 lat lub cos kolo tego.

tu dowali³e¶ :mrgreen: :lol: to, ¿e twój room to burdel to nie musisz innych obrzucaæ b³otem, ahhh ta zazdro¶æ.
kb_3riseFast napisa³/a:
Pozostaje miec nadzieje ze nasz 14-latek nie awansuje nigdy do Ex snookera. W sumie cieniutki jest wiêc raczej nie powinien. Ponoc maxy za to dobrze ustawia.
a co boisz sie :) :?: ¶mieszne z tymi maxami, hahahaha tylko taki argument masz, ¿e ustawia :?: rozumiem, ¿e lubisz maxy ustawiaæ ale nie mów tego o innych, dosta³e¶ za przeproszeniem w dupe<niewiem jak ty wygra³e¶ tê lige no ale dobra :D> i skarge piszesz... ale b³azen...

kipcior
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-05-09, 19:52    

dawidekooooo napisa³/a:

tu dowali³e¶ :mrgreen: :lol: to, ¿e twój room to burdel to nie musisz innych obrzucaæ b³otem, ahhh ta zazdro¶æ.
kb_3riseFast napisa³/a:
a co boisz sie :) :?: ¶mieszne z tymi maxami, hahahaha tylko taki argument masz, ¿e ustawia :?: rozumiem, ¿e lubisz maxy ustawiaæ ale nie mów tego o innych, dosta³e¶ za przeproszeniem w dupe<niewiem jak ty wygra³e¶ tê lige no ale dobra :D> i skarge piszesz... ale b³azen...

I za powy¿sz± wypowied¼ ostrze¿enie. Gdyby to by³a pierwsza to mo¿e bym odpu¶ci³, ale bior±c pod uwagê ca³y kontekst to Twoja odpowied¼ na zarzuty tylko utwierdza mnie w przekonaniu, ¿e to decyzja s³uszna.

kb_3riseFast
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-05-10, 14:18    

Có¿.. Nic dodaæ nic uj±æ. Ka¿dy widzi :-)

kipcior
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-05-22, 08:53    

Dzisiaj dawidekooooo zaskoczy³ mnie kolejny raz. Od razu mówiê: nie by³ chamski, nic nie zrobi³ co przeszkodzi³o by mi w grze, natomiast objawi³ mi pewn± prawdê o której nie mia³em pojêcia. A mianowicie po którym¶ tam postawieniu przeze mnie prawid³owego snookera i jego z³ym wyj¶ciu z tego snookera napisa³:

Cytat:

czy tutaj wszyscy tak chamsko graj±, ¿e stawiaj± snookery w sytuacji kiedy maj± wbicie?

Do tej pory my¶la³em, ¿e gra siê po to ¿eby wygraæ, oczywi¶cie zgodnie z przepisami, a wiêc wybiera siê najlepsze rozwi±zanie i np w sytuacji kiedy wbicie jest zwi±zane z ryzykiem, b±d¼ niemo¿liwo¶ci± kontrolowanego wyj¶cia na kolejn± bilê, to warto wybraæ czasem postawienie snookera co przynosi wiêksze korzy¶ci. Teraz ju¿ wiem, ¿e mo¿na to postrzegaæ inaczej :) Zastanawiam siê tylko czy nie wynika to z nieumiejêtno¶ci gry taktycznej, w szczególno¶ci wychodzenia ze snookera. A chcia³bym podkre¶liæ ¿e to te¿ bardzo wa¿ny element tej gry, o czym mo¿e niektórzy nie wiedz±.

tomekwoz5
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-05-22, 12:58    

wychodzi brak my¶lenia :-P
Kipcior nie mo¿na za wiele oczekiwaæ ;-) zrozum ze graj± ludzie w ró¿nym wieku, ale mnie najbardziej przera¿a, ¿e takie dzieci neostrady s± niereformowalne ... i co potem z nich wyro¶nie :?: :roll:

kipcior
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-05-22, 21:06    

tomekwoz5 napisa³/a:
wychodzi brak my¶lenia :-P
Kipcior nie mo¿na za wiele oczekiwaæ ;-) zrozum ze graj± ludzie w ró¿nym wieku, ale mnie najbardziej przera¿a, ¿e takie dzieci neostrady s± niereformowalne ... i co potem z nich wyro¶nie :?: :roll:

Mimo, ¿e wypowiadasz siê przychylnie do mojej wypowiedzi, to jednak ton wypowiedzi jest mówi±c krótko nieodpowiedni. Muszê byæ konsekwentny i skoro parê wypowiedzi wcze¶niej ukara³em dawidekooooo za podobne wypowiedzi w stosunku do Ciebie, to teraz muszê daæ i ostrze¿enie Tobie.

Proszê Ciebie oraz pozosta³e osoby, aby w wypowiedziach, nawet negatywnych odno¶nie czyjego¶ zachowania, nie u¿ywaæ obra¼liwych sformu³owañ. To, ¿e kto¶ zachowa³ siê tak a nie inaczej nie uprawnia nas do wyzywania, ka¿d± ocenê zachowania mo¿na wyraziæ w kulturalny sposób.
Ostatnio zmieniony przez kipcior 2008-05-22, 21:06, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

tomekwoz5
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-05-22, 22:11    

Kipcior napisa³/a:

Mimo, ¿e wypowiadasz siê przychylnie do mojej wypowiedzi, to jednak ton wypowiedzi jest mówi±c krótko nieodpowiedni. Muszê byæ konsekwentny i skoro parê wypowiedzi wcze¶niej ukara³em dawidekooooo za podobne wypowiedzi w stosunku do Ciebie, to teraz muszê daæ i ostrze¿enie Tobie.

co niby takiego napisa³em ??
Moje osobiste zdanie jest takie, ¿e jak kto¶ na si³ê wbija bile, nie graj±c taktycznie i spokojnie, to wychodzi brak my¶lenia. Czy to by³o jakie¶ obra¼liwe ?? ca³a moja wypowiedz nie by³a skierowana do, dawiedekooo, lecz ogólnie odnosz±ca siê do m³odzie¿y korzystaj±cej z internetu. Zdarza mi siê tu spotykaæ na prawdê dziwne przypadki i zastanawiam siê co z takich ludzi wyro¶nie, którzy od ma³ego siedz± na ró¿nych chatach , grach online itp...

Latin_Soul
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-05-23, 00:21    

buahaahahahahhahahhahhahahahhahahahahahahaha tyle powiem ;D

kb_3riseFast
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-05-23, 19:08    

Kipcior napisa³/a:

Cytat:

czy tutaj wszyscy tak chamsko graj±, ¿e stawiaj± snookery w sytuacji kiedy maj± wbicie?

Có¿ powiem tyle ¿e jak widaæ ró¿ne s± definicje chamstwa w grze :lol: Co by ostrze¿enia nie zaliczyæ komentarz bêdzie krótki : LOL :)

A co do gry taktycznej to akurat Kipcior jest jednym z najlepszych graczy w snookera graj±cych taktycznie i wielu "kozaków" z ustawionymi maxami mo¿e mu w tej grze buty czy¶ciæ :) I nie jest to wazelina tylko stwierdzenie faktu. Pozdro dla normalnych graczy :) <12>

Latin_Soul
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-05-24, 14:17    

Nie ma jak u¿ywaæ ostrze¿eñ do w³asnych prywat,ego zosta³o naruszone ale rozumiem to - te¿ by mi g³upio by³o ;D ;)

Andrzem_6
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-05-24, 14:32    

Najwidoczniej tomek za bardzo troszczysz siê o innych ...
A ty Latin za bardzo lubisz mu wtórowaæ...
Czas panowie zaj±æ siê sob± ;]
A bez w±tpienia nikt wam ostrze¿enia "za nic" nie da
Pozdrawiam. 8-)

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum