|
Forum serwisu BILARDY.INFO
Forum dla wszystkich, którzy lubią grać w bilardy on-line
|
| Ogłoszenie |

ZAREJESTRUJ SIĘ na naszym forum, zaloguj się, KLIKNIJ i zapisz się do LIG BILARDOWYCH serwisu wwwBILARDYinfo !!! ISTNIEJĄCYCH NIEPRZERWANIE OD 2003 r.
|
|
¤ Liga B8UK - sezon 2008/09 |
| Autor |
Wiadomość |
DerekDarecki
Zwycięzca Ligi Mistrzów Administrator

|
Wysłany: 2008-11-06, 16:58 ¤ Liga B8UK - sezon 2008/09
|
|
|
W nie tak dawno zakończonej I edycji 6-ego już sezonu Ligi B8UK poznaliśmy nowego mistrza, który po raz pierwszy zatriumfował w tej odmianie.
Podium październikowe przedstawia się następująco :
4SZAKAL4
Wolas89
DerekDarecki
Duże brawa dla zwycięzcy, gdyż o tytuł ten starał się mnóstwo razy, aby w końcu dopiąć swego.
Gratulacje dla Tomka Szakala, niech częściej w ten sposób rywali rozwala, a nie na Gadu po łacińskiemu, rzucając mięchem po niesportowemu.
Brawa również dla Wolasa, bo zagrał pierwsza klasa, wicemistrza zdobywając tylko z Kufim przegrywając.
Pod tabelkami można znaleźć wszystkie najważniejsze informacje kto co i jak, zatem zapraszam zainteresowanych do ich odwiedzenia, zaraz podam linki.
Co do grywalności to całkiem nieźle, bo na 100 spotkań w dwóch klasach nie odbyło się 5, czyli całe 5%. Jest to wynik do przyjęcia, nie ma co narzekać.
Z rozgrywkami pożegnali się:
Andrzem_6 - foch
Maniek_Kutno - zmęczony
Marcinator - do woja marsz
Kufix - za dużo naraz
KaBa89 - znudzony
DETRED - zabłąkany
Mop92. - słomiany zapał
GENERA1 - słomiany zapał 2
Puchar Ligi zakończył się triumfem super faworyta, brawa dla niego oraz drugiego finalisty.
KaBa89
KaBa89 ( 7 ) - ( 3 ) 4SZAKAL4
Po raz siódmy już wystartowaliśmy z turniejem rankingowym, tym razem w mniejszej obsadzie, bo 17 osobowej. Przypomnę tylko o niemożności zagrania w rankingowych w skutek figurowania na "czarnej liście". Jeśli ktoś trafił na nią z powodu innej ligi to nie może brać udziału w żadnym rankingowym turnieju z tego powodu, takie mamy zasady. Proszę zatem o branie tego pod uwagę i nie bagatelizowanie udziału w jakiejkolwiek lidze się gra.
Do 15 listopada przyjmuję zapisy na aktualną edycję, ilość miejsc ograniczona.
Dziękuję wszystkim zawodnikom za grę i powodzenia życzę.
EKSTRAKLASA
1 LIGA
PUCHAR LIGI
VII Rankingowy Turniej 8 ball UK - Jesienny 3
KLASYFIKACJA MEDALOWA |
_________________ ZAPISY DO WzB
TABELE LIGOWE
REGULAMIN |
|
|
|
 |
kalashnikov_
miszcz kunkfu

|
Wysłany: 2008-11-06, 17:22
|
|
|
Moje gratulacje Szakalu Gdybym grał, to musiałbyś się ze srebra cieszyć Dla pozostałych również brawa :) |
|
 |
DerekDarecki

|
Wysłany: 2008-12-02, 23:18 Edycja listopadowa była Zemkowa
|
|
|
Mili Państwo i kibice oraz sami zawodnicy, za chwil parę się dowiecie o Zemku w spódnicy. Jak to cały zeszły sezon czarował nas na stole, niczym torreador na arenie bił nas ciągle OLE !
Zmienił skórę, maskę zrzucił i do Zemeckisa wrócił, ale i to nie pomogło bo znów nas przewrócił.
Oto podium, na nim trójka wyśmienitych graczy, gdyż zwyciężyć w Lidze UK zawsze to coś znaczy:
zemeckis
JohnyDepp
4SZAKAL4
Duże brawa i gratulki za czwarty tytuł w karierze, tego nikt już chyba nigdy Tobie nie odbierze.
Dla Johnego także gratki, brawa i szacunek, 2 miejsce jest srebrzyste jak na niebie w pełni moonek.
No i Szakal na brązowo ubarwił się w edycji, brawo kolo, gratulacje, że nie tracisz wciąż kondycji.
Była ostra konkurencja przez cały listopad, choć niektórym na finiszu kijek nieco opad. Waclawowi oraz Tomie zabrakło zaparcia, aby dograć wszystkie mecze bez czyjegoś wsparcia. Niestety nikt taki nie znalazł się w czas, więc do 1 ligi drodzy koledzy przesuwam ja Was.
Tak samo Lord Vader, choć zagrał co miał, pojedzie z Wami na jednym wózku choćby tego nie chciał.
Mówi się trudno i nadal się gra, można powrócić jak farta się ma.
Takiego miała z dołu trójeczka, zagrają w extra, to nie bajeczka.
Szkoda mi tylko Municypalnej, po dyskwalifikacji jakże feralnej, Luk Brata i Grzesia co słabo zagrali, gdyż więcej meczów rady nie dali. Bo gdyby się jednak trochę sprężyli to w 1 Lidze zaś by tańczyli, a Municypalna by awansował i wtedy na pewno już nie stresował.
Nasz Gazda, Mario oraz BigD awansowali i nie jest źle.
No, a pucharek w zeszłym miesiącu wygrał Haberek na samym końcu, gdyż grali go chyba w Andrzeja święto i Johny powiedział, że go zapamięto. Bo jest z Poznania, a tam się tak mówi i ponoć każdy poznaniak tym właśnie się chlubi.
JohnyDepp
JohnyDepp ( 7 ) - ( 2 ) lordvader200
W tej chwili mamy wolne miejscówki na grę w 1 lidze odrazu, kto chce popykać i się zapisać niech się pospieszy i doda gazu.
Dziękuję już wszystkim co to czytali i ciszej lub głośniej na pewno się śmiali.
Ot stary pierdoła wymyśla tekściki, zamiast pokazać na stole triki, którymi zachwycą się małolaty, a także mamy, siostry i taty.
EKSTRAKLASA
1 LIGA
PUCHAR LIGI
KLASYFIKACJA MEDALOWA
KLASYFIKACJA PUNKTOWA |
TABELE LIGOWE
REGULAMIN |
|
|
|
 |
DerekDarecki

|
Wysłany: 2009-01-01, 13:46 Edycja Grudzień 2008
|
|
|
Zakończyliśmy rok 2008 edycją grudniową, w której faworyt nie pozostawił żadnych złudzeń i nadziei deklasując rywali, oto podium:
zemeckis
Kamill1991
4SZAKAL4
Tylko jeden, jedyny remisik z brązowym medalistą i same wygrane to nawet pisek_leszek nie dokonał takiej sztuki, zawsze w Ex. miał minimum jedną porażkę.
Gratulacje i duże brawa dla Zemka.
Kamill1991 w swojej karierze po raz drugi znalazł się na podium, tym razem srebrny medal, a 4SZAKAL4 na 3-cim miejscu po raz 3. Gratulujemy.
4 mecze, które się nie odbyły można zawdzięczać głównie Pabbemie i Wolasowi. Oboje spadli do 1 Ligi.
Puchar Ligi drugi raz w karierze wygrał :
4SZAKAL4
4SZAKAL4 ( 7 ) - ( 3 ) JohnyDepp
Gratulacje
Cały czas czekamy na mecz finałowy pomiędzy Zemeckisem, a JohnyDeppem w turnieju rankingowym.
1 Liga nie została zakończona ze względu na jedno spotkanie, które jest bardzo ważne dla zawodnika lordvader200, gdyż będzie ono decydować o awansie.
Jeśli jeden z graczy zgłasza problem, a drugi nie to punkty z walkowera otrzymuje zgłaszający, natomiast jeśli oboje zgłaszają to powinien być wstawiony walkower obustronny. W tym przypadku postanowiłem wyznaczyć termin gry obowiązkowej, korzystając z możliwości jaką daje 4 pkt. regulaminiu §1 Postanowienia ogólne, mówiący o przedłużeniu edycji w niektórych wypadkach dla poszczególnych graczy.
http://www.regulaminpool.go.pl/
Zamykamy Rok 2008 za który jako organizator dziękuję wszystkim uczestnikom i zapraszam do gry w Nowym Roku.
EKSTRAKLASA
1 LIGA
PUCHAR LIGI
KLASYFIKACJA MEDALOWA
KLASYFIKACJA PUNKTOWA |
TABELE LIGOWE
REGULAMIN |
|
|
|
 |
DerekDarecki

|
Wysłany: 2009-02-04, 16:21
|
|
|
Styczniowa edycja zakończyła się spodziewanym zwycięstwem dominatora, więc zaskoczenia nie będzie , oto podium:
Trzeci raz z rzędu, szósty w karierze, nic dodać, nic ująć, gratulacje.
Srebro dla wicemistrza jest jego trzecim, a na podium po raz szósty, gratulacje.
Trzeci w rozgrywce to absolutny nowicjusz strefy medalowej tej odmiany, gratulacje.
Słowa pochwały dla całej Ekstraklasy, gdyż wszystkie mecze się odbyły i tabelka wygląda po prostu ślicznie.
Również w 1 Lidze 100% zagranych meczów, tyle, że aż siedem osób odpadło z początkowo zapisanych, ale to już ich sprawa.
Puchar Ligi
JohnyDepp
JohnyDepp ( 7 ) - ( 6 ) Kamill1991
Bardzo wyrównana walka z lekką przewagą JD, to jego czwarta wygrana, gratulacje.
Liderem klasyfikacji punktowej jest w dalszym ciągu 4SZAKAL4, ale JohnyDepp już po piętach jemu depcze, a trzeci zemeckis bardzo szybko dogania.
Nowych graczy zapraszam do wzięcia udziału w lidze 8UK, a starym dziękuję za grę w styczniu.
EKSTRAKLASA - STYCZEŃ '09
1 LIGA
PUCHAR LIGI |
TABELE LIGOWE
REGULAMIN |
|
|
|
 |
DerekDarecki

|
Wysłany: 2009-03-04, 19:04 Edycja Luty 2009
|
|
|
Sensacyjna lutowa edycja za nami, a tak wygląda sensacyjne lutowe podium:
4SZAKAL4
JohnyDepp
Kamill1991
Niemożliwe stało się faktem, mistrzem miesiąca nie został ten, na którego wszyscy liczyli, ten któremu mama do kołyski kładła bilki do zabawy, ale nieco szalony 4SZAKAL4, ba zabrakło go nawet na podium, niesamowite.
Wielkie brawa i gratulacje dla Tomka Szakala za drugi triumf w tej lidze, a przede wszystkim za zdetronizowanie dominatora.
Tak samo brawka dla Johnego Deppa za wicemistrzostwo lutego oraz za brązowy medal dla Kamila
Puchar Ligi
bigD
bigD ( 7 ) - ( 5 ) municypalna
W tych rozgrywkach Darek po raz drugi w karierze zatriumfował, a przypomnę, że jest w lidze od początku z krótką przerwą, czyli już 5 lat. To tylko dobitnie pokazuje jak ciężko o laury w tej odmianie, bo przecież Biguś nie jest nowicjuszem i grać w te kulki umie, gratulacje.
Kto chce z nami popykać w angielskiego poola to śmiało niech w zapisy klika, a następnie kula, bileczki po stole w 1 lidze panów, a może to być też liga mieszana, z udziałem kobiecych klanów. Ilość miejsc jest ograniczona, tak, więc proszę się nie zastanawiać tak jak moja żona, która może by i kiedyś w te kulki zagrała, gdyby je choć troszkę wbijać umiała.
ZAPISZ SIĘ
EKSTRAKLASA - LUTY '09
1 LIGA
PUCHAR LIGI
VIII Rankingowy Turniej 8 ball UK - Zimowy 3
KLASYFIKACJA PUNKTOWA
KLASYFIKACJA MEDALOWA |
TABELE LIGOWE
REGULAMIN |
|
|
|
 |
DerekDarecki

|
Wysłany: 2009-04-03, 20:26 Edycja Marzec 2009
|
|
|
Cóż to była za edycja, ależ emocje do samego końca, no i finisz dominatora niczym Luisa Hamiltona w ostatnim wyściu ubiegłego sezonu w Brazylii.
Oto najlepsza trójka marca:
zemeckis
4SZAKAL4
DerekDarecki
Zwycięstwo jedną partią, bo tylko taką szansę miał do wykorzystania chcąc znaleźć się na szczycie i nie zmarnował jej. W meczu bezpośrednim zanotował porażkę, więc jedynym ratunkiem przy tej samej ilości punktów były frejmy. I co klasa to klasa, o czym świadczy już siódmy tytuł Zemeckisa w tej lidze. Duże brawa i gratulacje. 
Wiem, że drugi na mecie 4SZAKAL4 jest tym faktem zawiedziony czego nie ukrywa, gdyż w jego mniemaniu był lepszy z uwagi na ten bezpośredni pojedynek, ale regulamin mamy jednakowy dla wszystkich i pewnie innym razem zadziała korzystnie w drugą stronę. Pech ze szczęściem tańczą bolero, bilans zawsze musi wyjść na zero. Pewnie innym razem się okaże, że to Szakal wygrał z kimś lepszą różnicą, pomimo przegranej w bezpośrednim. Gratki dla Wicemistrza. 
Ja też ze 4-tym Wolasem wygrałem dwoma partiami, zaliczając porażkę w bezpośrednim, dlatego stanąłem na podium z czego cieszę się niezmiernie, gdyż o sukcesach w tej lidze jest mi co raz trudniej.
Kandydatów do ostatecznego triumfu było w sumie 5-ciu, bo jeszcze Wolas89 i Speed mieli bardzo duże szanse. I właśnie ich bezpośredni pojedynek zadecydował, że znów Zemeckis pokazał wszystkim plecy. Oglądałem to spotkanie, a był to chyba ostatni mecz obydwóch. W nim to Speedy rozdawał karty i mógł sprawić, że Wolasiu zostałby mistrzem umiejętnie przegrywając, że nikt by się nie połapał. Nic takiego nie miało miejsca, zagrał na 100% gładko zwyciężając trzy do zera i tutaj brawa za sportową postawę. 
Reszta zawodników zagrała średnio na jeża przeplatając wygrane z porażkami i remisami.
A to, że mamy zgraną ekipę niech świadczy brak walkowerów jak dawniej to bywało.
Wszystkie rozstrzygnięcia zapadły na arenie i tak trzymać.
Puchar Ligi
bielu84
bielu84 ( 7 ) - ( 4 ) 4SZAKAL4
Czy to jakieś deja vu ? Skąd my to znamy............... No przecież, Łowca Pucharów nr 1 na jukeju powrócił i odrazu wygrał co jego, to już szósta wygrana w PL słynnego Biela - gratulacje. 
No i brawka po raz drugi dla Szakala, tym razem za dojście do finału.
W aktualnej edycji zawiesiłem 1 Ligę, o czym zainteresowani wiedzą i tym samym zwiększyła nam się obsada EX, mam nadzieję, że to jeszcze bardziej zaostrzy konkurencję, bo więcej meczów oznacza większą możliwość błędów i podknięć. Tak jak już napisałem dysponujemy zgraną paką, gdzie wszyscy dobrze się znają, więc nie powinno być problemów z rozegraniem wszystkich spotkań. W tej chwili liga liczy 15-tu zawodników i jeszcze jednego mogę przyjąć na aktualną, więc szansa popykania z dobrymi graczami jest bardzo kuszącą propozycją z mojej strony. Kto się odważy..........?
Za emocje związane z marcowym graniem dziękuję ślicznie i życzę podobnych przeżyć w pięknie zapowiadającym się kwietniu, jeśli chodzi o pogodę.
ZAPISZ SIĘ
EKSTRAKLASA - MARZEC '09
1 LIGA
PUCHAR LIGI |
TABELE LIGOWE
REGULAMIN |
|
|
|
 |
DerekDarecki

|
Wysłany: 2009-05-05, 18:24 Edycja Kwiecień 2009
|
|
|
Najtrudniejsza edycja od lat za nami. W dniu dzisiejszym zrobiłem podsumowanie i oto co nam wyszło:
4SZAKAL4
zemeckis
bielu84
Zasłużone zwycięstwo po raz trzeci w karierze, wszystkie mecze zagrane tak ja się należy, dwie porażki, dwa remisy, reszta same wygrane. Gratulacje dla 4SZAKALA4 oraz zemeckisa i bielu84
Wicemistrz miał nawet szansę na kolejny triumf w lidze, lecz niestety zawalił jeden mecz nie rozgrywając go. Oboje gracze cicho siedzieli aż do pierwszego dnia maja, w którym otrzymałem wiadomość od municypalna cytuję:
wpisz walkowera zemkowi bo tylko z nim zostal mi meczyk do pykniecia - niestety nie bede w stanie go rozegrac:/ zycze udanych wakacji i do uslyszenia w pazdzierniku :) <piwo>
Jeśli komuś się wydaje, że można w ten sposób rozdawać punkty to jest w błędzie. Są problemy z przeciwnikiem to należy zgłosić fakt najpóźniej na 2 dni przed zakończeniem edycji, bo potem nie są one uwzględniane, tak zresztą pisze pod tabelką i tego się trzymajmy.
Kolejny problem to mecz zemeckis - Speed. Zawodnicy nie mogli sami się dogadać i każdy z nich zgłosił problem. W takich przypadkach mamy prawo rozstrzygać obustronnym walkowerem. Aby do tego nie doszło staram się zawsze wyznaczać termin gry obowiązkowej. Tak też uczyniłem i teraz i na tej podstawie został wpisany wynik meczu niekorzystny dla Speeda, ale to już nie z mojej winy.
Zawodowi gracze, lecz niestety nie potrafią sami swoich spraw załatwić prosząc organizatora o pomoc. Ja robię co mogę, a mecze nadal nie zagrane, więc postanowiłem dłużej już nie czekać, bo nikt nie zagwarantował mi ile miałoby to jeszcze potrwać, a czas edycji powinien był się zakończyć w nocy z 30 kwietnia na 1 maja. Wiem, że teraz obydwaj gracze czują się pokrzywdzeni, nie inaczej, ale oprócz tego, że mamy regulamin posiadam jeszcze klika lat doświadczeń i potrafię odróżnić dobrą od złej woli.
Przy okazji odrazu zakomunikuję, aby w maju nie liczyć na jakąkolwiek przedłużkę czasową, edycja kończy się 31-ego o północy i koniec, jedziemy z podsumowaniem. Kto się nie wyrobi i nic nie zgłosi otrzyma walkowery, kto za mało meczów zagra wyleci i koniec kropka.
Puchar Ligi
Speed
Speed ( 7 ) - ( 4 ) bielu84
No tutaj to Speed pokazał klasę, wygrał z Łowcą Pucharów i tak trzymać. Jest to pierwsze trofeum na jukeju - gratulacje.
Dzisiaj wystartujemy z IX Rankingowym Turniejem 8 ball UK - Wiosennym 3, niebawem tabelka zostanie uzupełniona.
Do rozgrywek w dniu dzisiejszym dołączył nasz stary znajomy BIGOStoDAJKA, witamy serdecznie . Pozostały już tylko 2 wolne miejsca, więc warto się skusić, zapraszam.
Dzięki za grę, majówka już leci, powodzenia.
ZAPISZ SIĘ
EKSTRAKLASA - KWIECIEŃ '09
PUCHAR LIGI
IX Rankingowy Turniej 8 ball UK - Wiosenny 3 |
TABELE LIGOWE
REGULAMIN |
|
|
|
 |
zemeckis
|
Wysłany: 2009-05-06, 00:54
|
|
|
Chcialbym nawiazac do poprzedniego posta Darka a mianowicie tej czesci:
| Cytat: | | Kolejny problem to mecz zemeckis - Speed. Zawodnicy nie mogli sami się dogadać i każdy z nich zgłosił problem. W takich przypadkach mamy prawo rozstrzygać obustronnym walkowerem. Aby do tego nie doszło staram się zawsze wyznaczać termin gry obowiązkowej. Tak też uczyniłem i teraz i na tej podstawie został wpisany wynik meczu niekorzystny dla Speeda, ale to już nie z mojej winy. |
Takiego frajerstwa jakim speed dysponuje w zyciu nie widzialem, nie dosc ze rozgrywa mecze na ostatnia chwile to jeszcze beszczelnie potrafi zglosic, ze ma problem z przeciwnikiem w ogole do niego nie piszac przez caly miesiac. To jest naprawde smieszne wystarczy tylko spojrzec na podpis pod tabelka "2009-04-29, 16:36 Gracz Speed zgłosił problem i w związku z tym prosi graczy: zemeckis, Wolas89 i maggots83 o kontakt, w celu rozegrania meczów. Zawodnik zadeklarował dostępność do gry dzisiaj, tj. środa 29 kwietnia od około godz. 20. W czwartek 30 kwietnia gracz powinien przebywać w internecie pomiędzy godzinami 12, a 18,30, lecz tego nie jest na 100% pewny. " Ostatni dzien, zgloszenie problemu z 4 graczami i na dodatek jeszcze reszta ma sie do panicza dostosowac - smiechu warte. Mysle ze cos tu jest nie tak i takich "graczy" powinno sie lekko skrocic poprzez jakies wstawki w regulaminie. Co ciekawe ten sam jasnie laskawy speed przy ustalonym terminie ostatecznym mnie(przeciwnika) nawet nie raczyl poinformowac o tym ze niestety nie bedzie mogl dotrzec, jedynie organizator dostal taka informacje, mnie majac calkowicie w dupie. Napisalem tego posta poniewaz jestem strasznie zirytowany takimi zachowaniami i przez takich delikwentow ten serwis duzo traci poniewaz nie jest to juz czysta przyjemna rywalizacja tylko frustracja spowodowana takimi zachowaniami.
O dziwo 8UK nie jest jedyna liga w ktorej nasz "kolega" robi(ł) takie numery - prosze spojrzec dlaczego zostal wyrzucony z ligi B9...
Jezeli chodzi o decyzje w sprawie walkowerow zarowno tego na moja korzysc jak i odwrotnie w pelni sie z nimi zgadzam. Tyle z mojej strony. |
|
|
|
 |
bilardy.info
Organizator Prezes

|
Wysłany: 2009-05-06, 11:16
|
|
|
| Postępowanie Speeda stwarza duży problem dla graczy i dla sprawnej organizacji lig od dawna, żeby nie powiedzieć, od zawsze. Dlatego został on usunięty z ligi B9 - 2004, ma zakaz zapisywania się do lig do końca sezonu i zakaz gry w Wakacjach z Bilkami. W tej chwili rozpatrzymy sprawę nie uwzględniania zgłaszania przez Speed'a problemów z kontaktem z przeciwnikami. |
|
|
|
 |
bilardy.info
Organizator Prezes

|
Wysłany: 2009-05-06, 21:07
|
|
|
| Zarząd podjął decyzję: w związku z wieloma skargami na postawę Speed'a nie może on otrzymać do końca sezonu żadnego walkowera na jego korzyść, zarówno w rozgrywkach ligowych, pucharowych jak i rankingowych. Dalsze utrudnianie gry innym graczom i dezorganizacja rozgrywek może skutkować usunięciem z lig. |
|
|
|
 |
DerekDarecki

|
Wysłany: 2009-06-02, 16:36 Edycja Maj 2009
|
|
|
To była wspaniała rywalizacja o prym w maju dinozaurów, gdzie bigdotont pobił darekozaura w pojedynku bezpośrednim. Jeszcze deppodaktyl próbował do nich doskoczyć, ale połamał skrzydła w starciach z szakalozaurem i wolasodontem. Oto podium:
bigD
DerekDarecki
JohnyDepp
Po raz trzeci na przestrzeni 5 lat edycję wygrywa bigD, uczestnik turnieju eliminacyjnego w marcu 2004 roku - grupa B. Duże brawa i gratulacje.
DerekDarecki - uczestnik turnieju eliminacyjnego w marcu 2004 roku - grupa C, nieprzerwanie do dzisiaj, po raz szósty wicemistrz.
JohnyDepp - uczestnik turnieju eliminacyjnego w marcu 2004 roku - grupa A, po raz drugi na 3 miejscu, gratulacje.
Jeśli mowa o dinozaurach to proszę bardzo:
4 na mecie zemeckis - uczestnik turnieju eliminacyjnego w marcu 2004 roku - grupa B
I na 6 miejscu mario_13 - uczestnik turnieju eliminacyjnego w marcu 2004 roku - grupa D
Pozostali: Wolas89, 4SZAKAL4, bielu84, gazda^, maggots83, JUICO są związani z ligą od wielu lat, niektórzy z przerwami, inni non - stop. BIGOStoDAJKA dołączył po długim czasie nieobecności, w tej chwili pyka z nami. W maju pożegnaliśmy się z bardzo zasłużonym dla tej ligi zawodnikiem lordvader200, który niestety nie ukończył rozgrywek. Również kontrowersyjny, ale także ze stażem Speed postanowił rozstać się z nami, a jedynym nowicjuszem w stawce był ...LoBo..., któremu zabrakło jednego meczu, aby można było go sklasyfikować. Reasumując: Liga B8UK w wydaniu 2004 to liga weteranów, którzy od wielu lat rywalizują w dosyć wąskim kręgu miłośników tej gry.
Puchar Ligi
4SZAKAL4 ( ? ) - ( ? ) Wolas89
Zawodnicy czekają chyba na Boże Ciało, aby podczas procesji zostać pobłogosławionym przez biskupa, bo termin finału minął 3 dni temu. W każdym razie z czerwcowym peelem już jedziemy.
Dziękuję za udział w maju i zapraszam do gry w czerwcu.
ZAPISZ SIĘ
EKSTRAKLASA - MAJ '09
PUCHAR LIGI
IX Rankingowy Turniej 8 ball UK - Wiosenny 3 |
TABELE LIGOWE
REGULAMIN |
|
|
|
 |
CJINCLNJMO
Aktualny Mistrz Bilard 9 Organizator

Wiek: 38 Dołączył: 27 Lip 2005 Posty: 677 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 2009-06-02, 19:13
|
|
|
Świetne podsumowanie, naszego organizatora don Darka ... i jeszcze jedno dorzućcie mnie do grona miłośników ... gdyż od paru lat się o to staram ... Pozdrawiam Cię Wojtku
Chciałem zaprosić wszystkie ....zaury do rywalizacji na NEW UK ... bo dzieje się tam... i dziać będzie jeszcze więcej
Pozdrawiam all miłośników tej dyscypliny....no co najmniej----> Tygrys szablozębny - CJINCLNJMO - |
|
|
|
 |
DerekDarecki

|
Wysłany: 2009-07-02, 20:39 Sezon 2008/09 - koniec
|
|
|
Szósty z kolei sezon przeszedł do historii. Najlepszym zawodnikiem okazał się 4SZAKAL4, który 3 razy wygrał edycję, 2 razy PL i raz zwyciężył w turnieju rankingowym, konkretnie Zimowym. Na swoim koncie zgromadził równo 200 punktów i pomimo braku zdobyczy za czerwiec nie opuścił fotela lidera do końca. Gratulacje.
Drugi w KP JohnyDepp 2 razy zgarnął Puchar Ligi i 4 razy stawał na podium, 3 razy na drugim stopniu, raz na trzecim. Gratulacje.
Pod względem zwycięstw w edycjach najlepiej zaprezentował się czwarty w KP zemeckis, 4 triumfy to bardzo dobry wynik, jednak 7 wygranych w jednym sezonie piska_leszka już chyba na zawsze pozostanie rekordem. Gratulacje.
KLASYFIKACJA PUNKTOWA
Kto wygrał poszczególne edycje, puchary lig i turnieje rankingowe można zobaczyć w KLASYFIKACJI MEDALOWEJ
Co do ostatniej edycji to jak widać nie wszystkim zależało na grze, ponieważ zanotowaliśmy aż 4 dyskwalifikacje. Jedynie 4SZAKAL4 napisał do mnie i przeprosił za sytuację dziękując za cały sezon. Bardzo szkoda Zemeckisa, że nie dograł edycji, gdyż zabrakło mu zaledwie jednego meczu, aby mógł być sklasyfikowanym. Tym samym ja wygrałem czerwiec, a nie JohnyDepp, który miał największe szanse, gdyby Zemuś raczył dograć. Jestem tym faktem nieco zdegustowany i nie cieszę się ze zwycięstwa tak, jakbym to zrobił po wygranej bez takich rozstrzygnięć. Nie mogłem sklasyfikować gracza, który miałby 4 walkowery, gdyż byłoby to wbrew naszym przepisom. A, że wszystko lub większość można zagrać nie trzeba mi mówić, bo sam gram w tych ligach już ponad 5 lat i z reguły łapię każdego.
Stare bilki chylą się ku upadkowi i czy się spotkamy po wakacjach to dopiero się okaże. Póki co życzę dużo wypoczynku, bezpiecznych i spokojnych wakacji zapraszając chętnych do brania udziału w WzB 2009.
Wakacje z Bilkami 2009
EKSTRAKLASA - CZERWIEC '09
PUCHAR LIGI |
TABELE LIGOWE
REGULAMIN |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|