wwwBILARDYinfo
PortalForumTabele ligowePomocUżytkownicyZAPISY DO LIG i WzBProfilWiadomości PWStatystykiAlbumGry online Game Desire

Og³oszenie 

ZAREJESTRUJ SIĘ na naszym forum, zaloguj się, KLIKNIJ
i zapisz się do LIG BILARDOWYCH serwisu wwwBILARDYinfo !!! ISTNIEJĄCYCH NIEPRZERWANIE OD 2003 r.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Nastêpny temat
Przepisy, regulaminy, w±tpliwo¶ci
Autor Wiadomo¶æ
kipcior
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-01-27, 18:39    Przepisy, regulaminy, w±tpliwo¶ci

W tym temacie zadajemy pytania na temat rozgrywek ligowych, regulaminów. Je¶li masz jakiekolwiek pytania co do interpretacji tych regulaminów, b±d¼ niejasno¶ci zwi±zane z tematem to jest miejsce na Twoje pytanie.

Zmak 

Do³±czy³: 25 Wrz 2004
  Wys³any: 2008-01-30, 12:53    Wa¿ne adresy.

Adres strony g³ównej: www.bilardy.info

Adres rezerwowy: www.bilardy.info.prv.pl/glowna.htm

Adres Forum: www.bilardy.na1.pl/bilardy/portal.php

kipcior
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-02-09, 00:05    

Wobec kilku ostatnich przypadków rozgrywania meczów naszej ligi lub turnieju w innych pokojach chcia³bym przypomnieæ, ¿e wszystkie mecze rozgrywane w rozgrywkach organizowanych przez nasz serwis winny byæ rozgrywane w pokojach ligowych czyli wwwBILARDYinfo. Jak wiecie na podstawie ilo¶ci rozgrywanych gier sporz±dzane s± rankingi pokojów wp³ywaj±ce na pozycje pokoju w hierarchii, a wiêc rozgrywanie meczów w innych prywatnych pokojach niejako nabija im statystykê kosztem naszych rozgrywek. Ni¿sza pozycja w hierarchii = ni¿sze zainteresowanie = ni¿sza ilo¶æ graczy. Pamiêtajcie o tym, je¶li zale¿y Wam na utrzymaniu dobrego poziomu w ligach www.bilardy.info.

Zmak 

Wys³any: 2008-02-22, 23:16    Podajemy tylko wyniki rozegranych spotkañ.

W zwi±zku z w±tpliwo¶ciami i zaistnia³ymi problemami przypominam, ¿e mo¿na podawaæ organizatorowi tylko wyniki rozegranych spotkañ. Niedopuszczalne jest podanie wyniku np: 3:0 tylko dlatego, ¿e na taki wynik zgodzi³ siê przeciwnik. Je¿eli kto¶ nie mo¿e graæ, s± do dyspozycji urlopy i rezygnacje. Wszystkie problemy nale¿y przedstawiæ organizatorowi. G³ównym powodem takich dzia³añ jest dbanie o uczciwie graj±cych zawodników.
Ostatnio zmieniony przez Zmak 2008-02-22, 23:18, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

wasssuuup
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-03-06, 17:05    

Napiszê co¶ w zwi±zku z kultur± graczy w ligach na bilardy info. Chodzi mi o dzisiejsz± sytuacjê...gdyby to by³a b³ahostka to bym nie pisa³ ale to mnie zszokowa³o. Mianowicie patrzy³em na mecz mojej dziewczyny Agi (nick StraciloSens) na B8UK new...gra³a ona z Pa.tryk .
A wiêc po pierwsze...:

Aga napisa³a "powodzenia" - on nic nie odpisa³

Po drugie:

zrobi³ jej aluzjê, ¿e nie ma kultury...bo po jego wygranej partii napisa³a "0-1" a nie "gr" (proponujê spojrzeæ na sytuacje wy¿ej...)

No i po trzecie:

Kaza³ mi wyj¶æ ze sto³u bo...jak on twierdzil - podpowiadam Agusi na priv jak ma graæ...a na g³ównym czacie sto³u ogranicza³em siê do pisania "gratki" ¿eby nie wysz³o na to, ¿e przeszkadzam w graniu.

Na stolik wszed³ admin Latin_Soul, który przekona³ mnie do tego, ¿e nie warto wchodziæ w dyskusjê...wy³±czy³em stolik bo stwierdzilem, ¿e to dobry pomys³.

Tak wiêc proponujê Wam ¿eby do linków z regulaminami dodaæ jeszcze jeden - z definicj± s³owa "kultura", tak ¿eby niektórzy gracze sobie poczytali na czym to polega...to tyle na ten temat. Pozdrawiam.

Maniek_Kutno 
Organizator

Do³±czy³: 11 Lut 2006
Wys³any: 2008-03-06, 17:47    

wasssuuup ten temat by³ poruszany nie raz i nie dwa...
w lidze gra kilka osób, które nie pisz± powodzenia, grt, dziêkuje, hej... itp.
do takich graczy nale¿y np. Blanti, pabbema, rimo1 oraz ostatnia sytuacja z graczem _lepos_
to osoby, z którymi nie tylko ja mam takie problemy...
no có¿ ludzi nie zmienisz...

Zmak 

Wys³any: 2008-03-06, 18:23    

Do tego co Maniek powiedzia³ dodam jeszcze, ¿e staramy siê uczyæ ludzi kultury, w drastycznych przypadkach usuwamy ich z naszych lig ale ludzie s± ró¿ni i nie ka¿dy jest reformowalny.
Regulamin ogólny:
3. Dyskwalifikacja A mo¿e nast±piæ w wyniku:
• Ucieczki ze sto³u podczas trwania rozgrywki
• Niekulturalnego zachowania lub utrudniania gry w inny sposób przeciwnikowi (protest musi zostaæ udokumentowany screenem z okna dialogowego i potwierdzeniem zaistnia³ej sytuacji przez sêdziego meczu).
4. Dyskwalifikacja B mo¿e nast±piæ w wyniku:
• Notorycznie powtarzaj±cego siê niekulturalnego zachowania w czasie gier lub utrudniania w inny sposób gry.

Regulamin L5B:
§ 2 p.2. Liga zosta³a stworzona w celu dobrej zabawy, w zwi±zku z tym wszyscy gracze winni siê kierowaæ zasadami fair play
i netykiety.
FAIR PLAY

wasssuuup
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-03-06, 18:47    

Ok rozumiem...ale nie pozwolê ¿eby kto¶ obra¿a³ moj± dziewczyne i pisa³ ¿e nie ma kultury...mimo ¿e jest to "tylko" internet

tomekwoz5
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-03-06, 18:55    

hahahaha mnie to rozbroi³o co napisa³ wasssuuup, :P
zaczynaj±c czytaæ jego wypowiedz my¶la³em, ¿e naubli¿ano jego dziewczynie, a tu widze nic takiego sie nie sta³o. Nie przesadzajmy juz ze kto¶ nie napisa³ po kazdej parti gratuluje (ja tez czesto nie pisze:P), albo powodzenia.
Je¶li chodzi o fakt, ¿e chcia³ ¿eby¶ wyszed³ ze sto³u to nie widze nic w tym dziwnego? Równiez nie zycze sobie zeby niektorzy gracze siedzieli podczas gdy gram z innym przeciwnikiem. jeszcze pytanie czy zapyta³e¶ siê czy mozesz popatrzec ??? hehe od tego zacznijmy.
Po prostu niektorzy uwazaj± ze grt sie tylko na koniec, inni nie zycz± sobie rozmow przy stole i trzeba sie do tego przyzwyczaic ;)
Moje zachowanie przy stole jest rózne, zale¿nie od przeciwnika... nie raz od razu lec± buziaki i rozmowy przez ca³± gre, a innym razem napisze tylko <12>, dz i pa.
Pozdrawiam i ¿ycze fajnej zabawy i samych mi³ych chwil podczas grania lig 8-)

wasssuuup
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-03-06, 19:05    

Tomek on napisa³ ¿e Aga jest bez kultury bo ona nie napisa³a "gr"...wla¶nie dlatego o tym napisa³em bo wiem ¿e nie ma przymusu pisania tego...wiêc czytaj co ja piszê ;) a tak w ogóle to po to sa sto³y z obserwatorami ¿eby na patrzeæ. I to prêdzej przeciwnik powinien pierwszy napisaæ ¿e nie ¿yczy sobie obserwatorów (na pocz±tku meczu) a nie robi w po³owie meczu jakie¶ g³upie wymówki ¿e ja mu przeszkadzam bo jest to dla mnie ¶mieszne. A skoro napisanie ¿e jest ktos bez kultury nie jest dla Ciebie obraz± to Twoja sprawa. Je¶li by chodzi³o o mnie to co innego. I jeszcze jedno....skoro sie ¶miejesz z tego co napisa³em to te¿ ¶wiadczy o Twojej kulturze. ;)

StraciloSens
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-03-06, 19:40    

No to i ja napiszê..
Fajnie fajnie :) Mia³am zagraæ ligê z kolesiem, którego mecz ogl±da³am wcze¶niej.. :] Jako¶ mnie nie wyprasza³ mimo, ¿e tak bez pytanie wesz³am na stó³ i mia³am czelno¶æ patrzeæ na tocz±ce siê bile po stole wielce skupionych graczy.. ciekawe czemu :)
Co innego jak na stó³ podczas mojego meczu wszed³ Grzesiek. Wszystko piêknie elegancko. Nie obchodzi mnie wcale, ¿e mia³ pretensje, ¿e jestem niekulturalna bo nie napisa³am "gr". Napisa³am tylko wynik 0-1 czemu? Nie zamierzam byæ grzeczna jak kto¶ nie umie odpisaæ na zwykle "powodzenia" na pocz±tku meczu. Wyja¶niaæ czemu chyba nie muszê.
Natomiast to, ¿e mój rywal kategorycznie zechcia³ opuszczenia ze sto³u Grzesia ju¿ nie rozumiem :-| Nie napisa³ nic wcze¶niej, ¿e przeszkadza mu obecno¶æ obserwatorów. Dopiero jak wynik by³ niekorzystny dla niego zacza³ pisaæ "wasssuuup zejdz ze sto³u" O teorii, ¿e Grzesiek gra za mnie przez pisanie na prv ( vide podpowiadanie) nie wspomnê. Nikomu nie przeszkadza³. Sama czasem ogl±dam jak gra jak±¶ ligê. Nie przypominam sobie ¿eby co¶ podobnego przytrafi³o siê mi. Nigdy nie by³am wyganiana ze sto³u jak gra³ mój ch³opak. Hmm widaæ gra w lepszej lidze z graczami na poziomie poza wyj±tkami, które zdarzaj± siê wszêdzie.
Aha.. Pozdrowiam Ciê Tomek "serdecznie" :] Niezmiernie siê cieszê, ¿e zechcia³e¶ napisaæ swój post w tym temacie. Gratulujê, ¿e lubisz graæ na zamkniêtym stole, w kameralnej atmosferze, gdzie nikt nie wa¿y siê spojrzeæ na Twoj± grê i broñ Bo¿e przeszkodziæ w mistrzowskim zagraniu :) Pozazdro¶ciæ
"Pozdrawiam i ¿ycze fajnej zabawy i samych mi³ych chwil podczas grania lig " no w³a¶nie.. mi³ych chwil podczas grania.. nie czu³am siê zbyt mi³o jak kto¶ obcy wyprasza³ blisk± mi osobê. To tyle
narku

CJINCLNJMO 
Administrator
Organizator

Do³±czy³: 27 Lip 2005
Wys³any: 2008-03-06, 20:06    

Pomijaj±c graczy zwyczajnie niekulturalnych, trafiaj± siê flustraci którzy s± mili jak wygrywaj± natomiast przy niekorzystnym wyniku trac± nerwy i czêsto przekraczaj± granicê dobrego wychowania.....

Gracz z którym gra³a StraciloSens najprawdopodobniej nale¿y do tych drugich.
Dobrze wiesz Grzegorzu :-) , ¿e sprawa nie powinna byæ generalizowana i nie dotyczy ca³ego serwisu....

Tak jak napisa³ Zmaku, w ka¿dej spo³eczno¶ci znajdzie siê jaki¶ wrzodzik..... ;-)

Niemniej jednak rozumiem Twoje rozgoryczenie, byæ mo¿e w next edycji, wymieniony przeciwnik nabierze og³ady.... no chyba ¿e do niej nie dotrwa :-D
Ostatnio zmieniony przez CJINCLNJMO 2008-03-06, 20:08, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

tomekwoz5
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-03-09, 23:00    

StraciloSens, hahaha tak lubie grac na stole zamknietym bo jestem strasznie niesmialy i denerwuje siê jak kto¶ patrzy jak gram. bardzo przezywam kazde zagranie i je¶li kto¶ mnie peszy to juz nie jest taka sama gra :(
nie przesadzajmy i nie robmy problemów o by³o co ;)
Ostatnio zmieniony przez tomekwoz5 2008-03-09, 23:01, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

lobuziarkaaa
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-03-10, 00:55    

"byle co" :PPP 8-)

wasssuuup
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-03-10, 02:59    

No có¿...widaæ, ¿e jak kto¶ raz nie zrozumie to nie zrozumie nigdy ;) I ¿eby by³o jasne nie mam pretensji do bilardy info. Chcia³em tylko pokazaæ jak siê zachowuj± gracze nowi...ci, którzy graj± w te ligi pierwszy raz. Dlatego wyt³umaczenie im podstawowych zasad jak sie zachowywaæ na stole by³oby w tym przypadku bezcenne. To tyle koñczê chyba ten temat bo s± tutaj tacy, którzy by mnie najchêtniej zbanowali na ca³e gry za to, ¿e w ogóle o tym napisa³em.

Tomek - przepraszam, ale juz wiêcej nie dam Ci powodów do ¶miania siê z tych "g³upot". Wiêc na swoje docinki musisz niestety znale¼æ inny temat.

lobuziarkaaa
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-03-10, 10:31    

waaaassuuup, chyba nikt nie ma do Ciebie pretensji- nie przesadzaj, ale ten temat by³ ju¿ wa³kowany niejednokrotnie. Hehej wiadomo, ¿e to sprawa kultury ... Ale jakby ka¿dy roztrz±sa³ takie sytuacje na forum...
Ja osobi¶cie uwa¿am,¿e podczas gry takie zachowanie trzeba brzydko mówi±c "olaæ" , co innego gdyby gracz ewidentnie obra¿a³... ;-)

tomekwoz5
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-03-10, 19:25    

brawo Kasiu i o to mi chodzi³o ;) :*** 8-) tak by³o i bedzie :-P

pabbema
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-04-06, 18:51    

Maniek_Kutno napisa³/a:
wasssuuup ten temat by³ poruszany nie raz i nie dwa...
w lidze gra kilka osób, które nie pisz± powodzenia, grt, dziêkuje, hej... itp.
do takich graczy nale¿y np. Blanti, pabbema, rimo1 oraz ostatnia sytuacja z graczem _lepos_
to osoby, z którymi nie tylko ja mam takie problemy...
no có¿ ludzi nie zmienisz...

no i siê mylisz kolego...gratulujê i dziêkujê zawsze, jednak na koniec mecZu, a nie po kazdej pojedyñczej partii co zreszt± sobie wyja¶nili¶my. Jak dot±d nikomu to nie rpzeszkadza³o...powiem wiêcej- wg mnie jest to wbrew zasadom zachowania kulturalnego, ale to tylko wg mnie i nie uwa¿am, ¿e moje zachowanie jest niekulturalne, kiedy robiê w ten sposób. tyle w tym temacie.
P.S. nie wiedzia³em, ¿e masz ze mn± problemy- ale mi³o widzieæ;]

reebok_CFC
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-04-09, 18:10    

mam pytanie, mam 5600+ gier na snookerze ponad 500 na b8, moge sie np zapisac do ligi b9 ? mimo iz tam mam 0 gier?

karp88
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-04-09, 18:23    

Mo¿esz.

jumper8
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-10-29, 17:16    

siema jestem nowy na tym forum. podajcie mi tylko linka do zapisow bilarda 8 to pokaze wam jak sie gra hehe.,,wiec gdzie tu sie mozna zapisac gra tu ktos w ohgole jeszcze? pomoze mi ktos;>

DarekDarecki 
Organizator
Administrator

Do³±czy³: 12 Maj 2004
Wys³any: 2008-10-29, 17:32    Wystarcz± 4 minuty :)

Witaj nowy graczu. Najpierw przenios³em ten post do tego dzia³u, bo temat ten jest odpowiedni do zadawania takich pytañ, a nie Liga Bilarda 14, w dodatku pytasz o zapisy do B8. :-D
Na stronie g³ównej lub na stronie forum jest mnóstwo linków, które gdzie¶ kieruj±. Wystarczy znale¼æ odpowiedni, jakie¶ 3-4 min. klikania, nie wiêcej. Aby zaoszczêdziæ Ci tych 4 minut ¿ycia podajê adres do grup zapisów. ¦mia³o klikaj i do³±czaj.
http://bilardy.na1.pl/bilardy/groupcp.php

ZAPISY DO LIG i WzB

jumper8
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-10-30, 09:25    

moze mi ktos wytlumaczyc czy ta liga dalej jest i czy moge sie zapisac jak tak to prosze o pomoc czy jakiegos linka z gory thx

heheh no spoko poswiecil bym te 4 min ale jestem bardzo leniwy xD lece obczaic dz hehe

prosil bym jeszcze o wytlumaczenie jak w nia grac; ] nie gralem jescze w zadnej lidze xP

tzw..kiedy odbywaja sie spodkania? hehe jakos malo tam graczy widze to ile osob tak startuje?xP

bilardy.info 
Organizator
Prezes

Do³±czy³: 23 Wrz 2008
Wys³any: 2008-10-30, 10:06    

Odpowiedzi na wszystkie pytania znajdziesz w odpowiednim regulaminie, popatrz równie¿ jak wygl±daj± :arrow: TABELKI Na tej stronie obok linku ZAPISZ s± linki do regulaminów.
Ka¿da edycja rozpoczyna siê na pocz±tku miesi±ca i trwa do ostatniego dnia miesi±ca. Sezon trwa od pa¼dziernika do czerwca. W wakacje odbywaj± siê Wakacje z Bilkami
Ostatnio zmieniony przez bilardy.info 2008-10-30, 10:09, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

jumper8
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-10-30, 12:14    

ok

hm myslalem ze to co miesiac jest a nie od pazdziernika do czerwca, jeszcze 8 miesiecy beidze trwala liga? nie rozumiem to moge dolaczyc do niej teraz czy nie ;]

ok juz wszystko wiem...czekam

DannyCh
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-10-30, 12:41    

Tak. Mo¿na do³±czyæ w ka¿dej chwili, jednak ka¿dy zawodnik do³±cza na pocz±tku ka¿dej edycji, czyli od pocz±tku nowego miesi±ca. Wcze¶niej ju¿ by³a rada aby¶ przeczyta³ regulamin, tego nie jest du¿o, a jest tam wyja¶nione wszystko odno¶nie ka¿dej z lig, tak¿e Bilard-8 2004, czyli tej która Ciê interesuje. Je¿eli masz jakie¶ bardziej szczegó³owe pytania, jeszcze raz polecam regulamin, lub zapraszam do mnie na GG. Chêtnie pomogê.

Speed
[Usuniêty]

Wys³any: 2008-11-02, 01:21    

a w tych tabelkach... bo ja nie wiem... jak to zrobiæ ¿eby byæ wy¿ej... bo ja chcia³bym byæ pierwszy w nich... da rade? :-)

Zmak 

Wys³any: 2008-11-02, 11:10    

Witaj Speed, sto lat Ciê nie widzia³em. To co najwa¿niejsze ju¿ zrobi³e¶, zapisa³e¶ siê do lig, reszta to ju¿ drobiazg, wystarczy tylko polataæ trochê z kijem po sto³ach odpowiednio potoczyæ kilka bil i pierwsze miejsce masz w kieszeni.

DarekDarecki 
Organizator
Administrator

Do³±czy³: 12 Maj 2004
Wys³any: 2008-11-04, 17:15    2 w 1 to nie u nas :)

Dzisiaj spotka³em siê z sytuacj±, gdzie zawodnik X wys³a³ mi wynik meczu ligowego, który jednocze¶nie mia³ byæ równie¿ rezultatem Pucharu Ligi. I co gorsza nie móg³ tego zrozumieæ dlaczego nie chcê tego uznaæ. Powiedzia³, ¿e tak siê umówili z przeciwnikiem i raczej jest to ich wewnêtrzna sprawa, a ja siê czepiam. Za nic w ¶wiecie nie chcia³ przyj±æ do wiadomo¶ci, ¿e tak robiæ NIE WOLNO !!!
Liga to liga, puchar to puchar. Nie mo¿na graæ jednocze¶nie jednego meczu, który za³atwi sprawê w tych dwóch imprezach. Za chwilê rozpocznie siê turniej rankingowy i czêsto tak jest, ¿e ta sama para trafia na siebie i w peelu i w rankingowym. I co wtedy zagraæ bêdzie mo¿na 3 w 1 ?
Mo¿e odrazu siê umówmy, ¿e graj±c jeden mecz, wynik ten bêdzie obowi±zywa³ do koñca sezonu i tylko co miesi±c wygrany wy¶le wyniczek, bo tak umówili siê gracze. :-D
Nakaza³em rozegraæ mecz PL, gdy¿ ten co faktycznie rozegrali by³ ligowym. Zawodnik przyj±³ do wiadomo¶ci i zadeklarowa³ grê.
Teraz apel do wszystkich potencjalnych graczy, którzy w ten sposób chcieliby sobie u³atwiaæ ¿ycie i omijaæ zasady. Nie bêdziemy tolerowaæ takich "myków" i przy ich stosowaniu bêd± wyci±gane konsekwencje do wydalenia z ligi w³±cznie.

ZAPISY DO LIG i WzB

B14
Organizator

Do³±czy³: 07 Maj 2006
Wys³any: 2008-11-04, 18:16    

Sprawa jest jeszcze bardzie prosta ni¿ napisa³ Darek.

Organizatorzy tworz± wszelkie rozgrywki nie dla siebie tylko przede wszystkim dla graczy ...
I skoro dany zawodnik, chce rozegraæ jak najmniej meczów, niech po prostu zrezygnuje z danych zawodów... znajdzie siê kto¶ inny kto chêtnie rozegra mecz za niego... ;-)

To, ¿e w serwisie zdarza siê, ¿e kto¶ kto zagra 1 mecz i podci±ga wynik pod dwa spotkania... có¿ pewnie tak jest, lecz my¶lê, ¿e ¿aden organizator nie bêdzie tego akceptowa³ .

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: