wwwBILARDYinfo
PortalForumTabele ligowePomocUżytkownicyZAPISY DO LIG i WzBProfilWiadomości PWStatystykiAlbumGry online Game Desire

Og³oszenie 

ZAREJESTRUJ SIĘ na naszym forum, zaloguj się, KLIKNIJ
i zapisz się do LIG BILARDOWYCH serwisu wwwBILARDYinfo !!! ISTNIEJĄCYCH NIEPRZERWANIE OD 2003 r.

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Nastêpny temat
Turnieje miêdzypokojowe.
Autor Wiadomo¶æ
CJINCLNJMO 
Administrator
Organizator

Do³±czy³: 27 Lip 2005
Wys³any: 2009-03-28, 13:32    

Skontaktujê siê z SA tego pokoju.

pr0michkot
[Usuniêty]

Wys³any: 2009-03-28, 21:25    

Odwo³ane

CJINCLNJMO 
Administrator
Organizator

Wys³any: 2009-03-28, 22:49    

Rozmawia³em z SA tego pokoju, co ciekawe dowiedzia³ siê o tej propozycji dopiero ode mnie.... ;-)

Pomys³ mu siê spodoba³ i oto co napisa³ :

"Zasady i ogólnie pomys³ na tego typu rozgrywki bardzo mi siê podoba , ale jeste¶my nowym pokojem i nie mam tylu adminów ani sta³ych graczy których bym móg³ zwerbowaæ na chwilê obecn±, nie mogê zg³osiæ mojego pokoju to turnieju z powodu braku zawodników , ale na pewno w odpowiednim czasie siê zg³oszê z chêci± rozegrania tego typu spotkania :)"

Wiêc jak widaæ na razie temat nieaktualny :-)

[)i(]
[Usuniêty]

Wys³any: 2009-03-29, 10:45    

to mo¿e z nami zagracie? na b8-2004? :->

magdagp 

Do³±czy³a: 05 Sie 2007
Wys³any: 2009-03-29, 14:32    

Skoro g³ód pokojówki jest to moze faktycznie napisze po raz kolejny w tym temacie, w którym juz pare ³adnych razy sie udzielalam :-)

Próbowa³am skontaktowaæ sie na gg ze Zmakiem lub Darkiem - ¿aden Pan póki co nie odpisa³ - ale czekam dzis na odpis dalej w tym temacie lub za pomoc± komunikatora gg

Zapraszam Was do rozegrania spotkania miedzypokojowego z CollectiveRoom na analogicznych zasadach na jakich ju¿ grywali¶my

Wstepne szczegó³y mojej propozycji

Gra : bilard8 - 2004

Termin:

*od 01.04 (¶roda) do 12.04 (niedziela)

Stawka spotkania:

200 - 300k - oczywiscie to propozycja do dalszego ustalenia

Zasady:

* Gramy w sk³adach 10 osobowych [ Sk³ad ka¿dego pokoju stanowi sta³a ekipa graczy i adminów pokoju ] + 4 osoby na rezerwie
* Mecze rozgrywamy w pokoju: CollectiveRoom lub wwwBILARDYinfo
* Gramy 10 / 10 czyli ka¿dy gracz z dru¿yny wwwBILARDYinfo gra z ka¿dym graczem z dru¿yny CollectiveRoom
* Mecze gramy do 2 wygranych partii. Mo¿liwe wyniki to: 2:0, 2:1.
* Dopuszczalne s± 4 zmiany zawodników w trakcie ca³ego spotkania.
* Gramy wed³ug zasady -> BIA£A Z RÊKI
* Graj z klas± - Nie gratuluj przed koñcem meczu, je¿eli to zrobisz, poddaj.
* Czas na ruch 2 minuty. Od³±czenie od sto³u = przegrana, chyba, ¿e przeciwnik zdecyduje inaczej.
* O wygranej decyduje wiêksza ilo¶æ wygranych meczy, w przypadku remisu, wiêksza ilo¶æ wygranych frejmów.
Je¿eli nadal jest remis kapitanowie wyznaczaj± po 1 zawodniku, którzy zagraj± decyduj±cy mecz do 3 wygranych.
* Wyniki zg³aszamy do organizatora na numer gg [ nick zawodnik 1 (ile) - (ile) nick zawodnik 2 ]

Z przyjemnosci± zagramy w pó¼niejszym terminie rewan¿ na nowej odmianie bilarda.

Prosze o odpis czy wyra¿acie chêc na mecz w takiej formie lub jakie s± Wasze inne propozycje - postaramy sie dostosowac.

Pozdrawiam - magdagp

CJINCLNJMO 
Administrator
Organizator

Wys³any: 2009-03-29, 14:41    

Przedyskutujemy to kole¿anko :-) Wiêc byæ mo¿e g³ód zostanie zaspokojony po obydwu stronach :-)

CJINCLNJMO 
Administrator
Organizator

Wys³any: 2009-03-30, 17:08    

Mam dobr± i z³± wiadomo¶æ.

Doszli¶my do wniosku ¿e tak ma³o zawodników gra u nas w B8 2004, ¿e bêdziemy mieli k³opot z wytypowaniem reprezentacji i to jest ta z³a wiadomo¶æ...wiêc chyba nic z tego .

Dobra wiadomo¶æ jest taka, ¿e na new bilardzie odnale¼li¶my sporo "g³odnych wilków" którzy s± gotowi przywdziaæ stroje czerwonej bili, wiêc je¶li kiedy¶ bêdzie taka sposobno¶æ, to byæ mo¿e skrzy¿ujemy kije.

W ka¿dym b±d¼ razie dziêkujemy za propozycjê. ;-)

magdagp 

Wys³any: 2009-03-30, 18:13    

Po raz pierwszy odk±d ¶ledze to forum widze, ¿e pokój wwwBILARDYinfo odrzuca propozycje pokojówki, która z za³o¿enia by³aby przeprowadzona w profesjonalny sposób i z powa¿nym rywalem.

Szczerze chce wierzyæ, ¿e powodem s± tylko i wy³acznie braki kadrowe, których jak dotychczas nie by³o nigdy.
Nie jestem tego jednak pewna tak do koñca, gdy¿ nawet propozycja pojedynku na new bilardzie nie przybra³a formy zdecydowanej a jedynie wyra¿ona jest w trybie przypuszczaj±cym.

Je¶li to personalne i akurat na moje propozycje zamierzacie reagowaæ w taki sposób ( powód jest mi znany ) proszê o napisanie tego wprost - nie bêdê wówczas nabija³a niepotrzebnie postów w tym temacie w przysz³o¶ci.

Pozdrawiam.

Zmak 

Do³±czy³: 25 Wrz 2004
Wys³any: 2009-03-30, 18:23    

Nie ma tu ¿adnych podtekstów. Nie znajdziemy 10 odpowiednich reprezentantów do pokojówki B8. Organizatorzy nie graj± w stare bilki lub nie maj± czasu. Stare bilardy powoli zanikaj± i to jest g³ówny powód takich problemów.

CJINCLNJMO 
Administrator
Organizator

Wys³any: 2009-03-30, 18:31    

Byæ mo¿e na Forum jest to pierwsza odmowa, nie mniej jednak takie siê zdarza³y i nawet sam by³em tego ¶wiadkiem :-)

To ¿e propozycja jest profesjonalna nie oznacza, ¿e nie do odrzucenia :-)

Faktem jest, ¿e B8 2004 nie cieszy siê ju¿ u nas tak wielk± popularno¶ci± jak przed laty, bilard NEW sukcesywnie wypiera starsz± odmianê bilek, st±d brak mo¿liwo¶ci pojedynku.

Nikt nie mo¿e Ci Madziu zabroniæ proponowania pokojówek, gdy¿ to Forum, miêdzy innymi po to istnieje :-)

Co do podtekstów... pozwolisz, ¿e nie skomentujê tego.

magdagp 

Wys³any: 2009-03-30, 18:52    

Je¶li to prawda co piszecie, a moja kobieca intuicja zawiod³a mnie i b³êdnie zinterpretowa³am Wasze uchylenie sie od podjêcia wyzwania to z chêci± przeczytam propozycjê i warunki potyczki na nowej odmianie bilarda.

Jak napisa³am w pierwszym po¶cie postaramy siê dostosowaæ - jeste¶my na tyle elastyczni, ¿e mimo, i¿ funkcjonujemy aktywnie jedynie na starej wersji bêde w stanie skompletowaæ sk³ad i na nowe bilki - je¶li bedzie taka potrzeba.

Co do podtekstów Krzysztofie - je¶li masz potrzebê komentarzu to bardzo prosze - tak w ¿yciu jak i w necie lubie us³yszeæ wprost, gdy kto¶ ma mi co¶ do zarzucenia - poniewa¿ na ostatni± swoj± prywatna wiadomo¶æ w kwestii bed±cej ko¶ci± niezgody miedzy naszymi serwisami nie otrzyma³am odpowiedzi zak³adam, ¿e moje argumenty zosta³y przyjete.

Cele istnienia forum s± mi znane - sama administruje podobnym od lat - niemniej je¶li odpowiedzi na me propozycje mia³yby byæ analogiczne do ostatniej mija sie z celem moja aktywnosc w tym temacie.

CJINCLNJMO 
Administrator
Organizator

Wys³any: 2009-03-30, 19:05    

Obiecujê, i¿ je¶li poczujê tylko nieodpart± ochotê na komentarz- zrobiê to :!: ;-)

W tej chwili nie widzê takiej potrzeby- wybacz.

A co do Twojego do¶wiadczenia w kwestii Administracji, jest ono powszechnie znane i szanowane, nikt nie ma co do tego ¿adnych w±tpliwo¶ci :-)

CJINCLNJMO 
Administrator
Organizator

Wys³any: 2009-04-01, 18:25    

Uwaga!!!

Dosz³o do porozumienia co do rozegrania meczu pomiêdzy CollectiveRoom a BILARDY.info .

Tak wygl±daj± nasze ustalenia:

:arrow: Gramy w B8 NEW
:arrow: Zapisywanie wyników i wykonanie tabeli - Zmak- gg: 1399692.
:arrow: Pula nagród 300k dla zwyciêzców.
:arrow: Gramy 7 na 7, ka¿dy z ka¿dym + max. trzech rezerwowych.
:arrow: Czas na rozegranie pokojówki- 10 dni od 03.04. (pi±tek) do 12.04.(niedziela)
:arrow: Gramy w pokoju BILARDY.info lub CollectiveRoom- gracze ustalaj± to miêdzy sob± na gg.
:arrow: Sto³y ustawione na grê rankingow±/ 15 min/ 30 sec. na ruch/ bezpieczna gra: 3 min.
:arrow: Gramy do 3 wygranej partii przez jednego z zawodników, mo¿liwe wyniki: 3:0, 3:1, 3:2.
:arrow: Dopuszczalne s± dwie zmiany podczas ca³ego spotkania.
:arrow: Gramy wed³ug zasady -> BIA£A Z RÊKI
:arrow: Graj z klas± - Nie gratuluj przed koñcem partii, je¿eli to zrobisz = przegrywasz.
:arrow: O wygranej decyduje wiêksza ilo¶æ wygranych meczy, w przypadku remisu, wiêksza ilo¶æ wygranych frejmów.
Je¿eli nadal jest remis kapitanowie ( magdagp i CJINCLNJMO) wyznaczaj± po 1 zawodniku, którzy zagraj± decyduj±cy mecz.

Sk³ad naszej reprezentacji :

1. Olimp!ada
2. sienek200
3. ((..F1..))
4. municypalna
5. CJINCLNJMO
6. wchilinski (new_ebdon)
7. Kufix

Rezerwa:

1. niszczak19
2. KIGAM3
3. Maniek_Kutno

Niech nam czarna sprzyja ;-)

magdagp 

Wys³any: 2009-04-01, 22:33    

Cieszê sie, ¿e wszystko zosta³o dograne i spotkanie siê odbêdzie ;-)

Sk³ad reprezentacji CollectiveRoom przedstawia sie nastêpuj±co:

1. [Cr@cK] :arrow: gg:10270600
2. *A*r*e*S* :arrow: gg:8800449
3. 81bbmiras :arrow: gg:4591382
4. DeTomaso82 :arrow: gg:8005856
5. Drexel :arrow: gg:10470663
6. Step_up83 :arrow: gg:2027785
7. Z!elonyyy (KaBa89) :arrow: gg:8084354

Rezerwa:

1. DannyCh :arrow: gg:175200
2. mazan86 :arrow: gg:8761536
3. magdagp :arrow: gg:5263034

Obu Serwisom ¿yczê ciekawego i emocjonuj±cego pojedynku ;-)

magdagp

Zmak 

Wys³any: 2009-04-01, 23:47    

Spotkanie wwwBILARDYinfo vs CollectiveRoom mo¿emy powoli zaczynaæ. Do 3 kwietnia zawodnik, który nie zagra ¿adnego meczu mo¿e zostaæ zast±piony innym graczem bez zaliczenia wymiany z rezerwy. Wyniki proszê wysy³aæ na gg:1399692. Ka¿dy wynik zostanie potwierdzony i mo¿na bêdzie go zobaczyæ w TABELCE
Powodzenia.

CJINCLNJMO 
Administrator
Organizator

Wys³any: 2009-04-13, 20:27    

Mecz pomiêdzy BILARDY.info a CollectiveRoom uwa¿am za zakoñczony, wynik spotkania przedstawia siê nastêpuj±co:

BILARDY.info (27) - (21) CollectiveRoom

Zwyciêstwo wydaje siê do¶æ przekonywuj±ce , jednak mecz mia³ 3 ods³ony:

:arrow: 1 czê¶æ, wyprowadzi³a nas na do¶æ zdecydowane prowadzenie. ;-)
:arrow: 2 czê¶æ, kiedy to najmocniejsze pkt naszego zespo³u koñczy³y swoje spotkania, przeciwnik zacz±³ nas doganiaæ i robi³o siê nerwowo. ;-)
:arrow: 3 czê¶æ, uda³o nam siê oderwaæ znowu od przeciwnika na tyle bezpieczn± odleg³o¶æ, ¿e zwyciêstwo mieli¶my ju¿ w kieszeni. ;-)

A teraz charakterystyka poszczególnych zawodników Info:

:arrow: sienek200- najlepszy zawodnik ca³ych zawodów, kpl zwyciêstw- okaza³ siê klas± sam± dla siebie

:arrow: Ol!mp!ada- 5 zwyciêstw na 7 spotkañ robi wra¿enie, tym bardziej ¿e zawodnik ten, ma lekkie wahniêcie formy, bravo

:arrow: ((..F1..))- po 3 ¶wietnych zwyciêstwach musia³ zast±piæ go KIGAM3- z powodzeniem - gratki

:arrow: wchilinski- problemy sprzêtowe uniemo¿liwi³y mu osi±gniêcie wyników z których by³by usatysfakcjonowany- jednak 4 zwyciêstwa te¿ zas³uguj± na uznanie

:arrow: Kufix- bohater 2 czê¶ci spotkania odniós³ bardzo wa¿n± wygran± która tchnê³a w naszych zawodników wiarê na koñcowy sukces

:arrow: minicypalna dorzuci³ 2 wa¿ne oczka do wspólnego zwyciêstwa

:arrow: CJINCLNJMO 1 zwyciêstwo - 3 pora¿ki u¶wiadomi³y mi ¿e czas oddaæ pola zawodnikowi niszczak19 a ten choæ nie czu³ siê w B8 najmocniejszy podj±³ rêkawicê i zaciêcie stawi³ czo³a swoim przeciwnikom

Chcia³em bardzo serdecznie podziêkowaæ za udzia³ w meczu, wszystkim zawodnikom naszego zespo³u jak i przeciwnikom. By³a to 5 wygrana w 6 pokojówkach jakie rozegrali¶my z kapitanem przeciwników- SA magdagp.
Polityka obu serwisów siê jednak ró¿ni na tyle, ¿e niestety by³a to najprawdopodobniej ostatnia nasza potyczka.

Na koniec apel do wszystkich graczy - szanujmy swoich przeciwników- gratulowanie i podziêkowanie za potyczkê nic nie kosztuje a jest wyrazem dobrego wychowania.

magdagp 

Wys³any: 2009-04-14, 16:35    

To i pare s³ów ode mnie - porusze tu dwa tematy - by wszystko by³o jasne i klarowne.

Po pierwsze - serdecznie gratulujê Ekipie Info - Jeste¶cie graczami, z którymi praktycznie gra sie do jednego b³êdu.
Wygrali¶cie 6 duzymi punktami - stosunek frejmów 102 : 92 ¶wiadczy jednak o tym, ¿e walka zdecydowanie by³a zaciêta.

Duzo pojedynków zawodnicy Collective przegrali 2:3 mimo wczesniejszego prowadzenia 2:0 - brak³o wykoñczenia i to odbi³o sie na wyniku.

Umówiona stawka 300 000$ zosta³a przeze mnie przelana na konto kapitana Info :arrow: CJINCLNJMO

To tyle odno¶nie spraw organizacyjnych zwiazanych z tym meczem a teraz sprawa druga - napisze o niej tu by oszczêdziæ sobie piasania a Wam czytania odrêbnych tematow.

CJINCLNJMO napisa³/a:
sienek200- najlepszy zawodnik ca³ych zawodów, kpl zwyciêstw- okaza³ siê klas± sam± dla siebie

Pozwole sobie nie zgodziæ siê z opini± kapitana druzyny Info.
O ile niekwestionowane s± dla mnie umiejêtno¶ci bilardowe gracza sienek200 o tyle co do klasowego gracza jak dla mnie co nieco Mu brakuje.
Dla mnie klasa zawodnika to nie tylko samo skuteczne umieszczanie bil w ³uzach i kontrola prowadzenia bia³ej bili - to jeszcze kultura i poszanowanie przeciwnika a tego koledze sienek brak³o - mo¿e nie w pojedynku na stole - ale w rozmowie ze mn± ¶cisle z toczon± pokojówk± zwi±zan±.

Dla jasnosci:
W spotkaniu na 3 pozosta³e mecze zast±pi³am zawodnika 81bbmiras.
Pierwszy mecz przegra³am z sienkiem 0:3. W kolejnym pokona³am zawodnika niszczak19 stosunkiem frejmów 3:1.

Patrz±c na sam wynik, nie widz±c przebiegu potyczki gracz sienek pomówi³ mnie za pomoc± komunikatora gg o nieuczciwo¶æ, sugeruj±c i¿ na moim nicku zagra³ jaki¶ inny gracz. Profil mój by³ nastepnie lustrowany przez samego sienka jak i prowadzacego zawody Zmaka.

Nie kontynuowa³am z sienkiem rozmowy, gdy¿ nie mam powodów by Jemu t³umaczyæ siê, i¿ na nicku magdagp nigdy nie rozegra³ partii ¿aden inny gracz. Napisa³am jedynie do CJINCLNJMO.

Choæ to winê, a nie niewinno¶c nalezy udowadniac napisa³am maila do zajmuj±cego sie grami on - line na wp Roberta Webera z zapytaniem, czy istnieje mo¿liwo¶æ sprawdzenia ID zawodnika w meczu ju¿ rozegranym i zapisanym w archiwum.

W odpowiedzi przeczyta³am, i¿ niestety nie maj± mo¿liwo¶ci sprawdzenia i udostêpnienia tych danych.

Niemniej jesli dla serwisu Info - moja ponad dwuletnia gra w Waszych ligach, oraz pozytywna jak mniemam historia 6 toczonych z moj± dru¿yn± pokojówek, w których zawsze by³am uczestnikiem zmagan nie jest wystarczaj±cym gwarantem mojej bilardowej uczciwo¶ci to z przykro¶ci± stwierdzam,i¿ nie widze nie tylko sensu w tym by kiedykolwiek rozgrywaæ przysz³e spotakania miedzypokojowe ale równie¿ by byæ czynnym uczestnikiem Waszych Lig, Pucharów itd.

Nie widze sensu by sie starac, bo jesliby kiedykolwiek sie uda³o cos ugrac to co? Znów ktos zagra³ za mnie? A mo¿e trzeba poddaæ w w±tpliwo¶c moje miejsca na pudle w obu ligach, zdobyty Puchar Ligi lub wygrany rankingowy tur?

Szczerze zastanawia mnie co moze byæ powodem niedowierzania i weryfikacji w³asnie moich meczów, czy pozosta³e 45 spotkañ w tej pokojówce równie¿ by³o tak sprawdzane? Czy mo¿e nie do pomyslenia jest by 8 obecnie zawodniczka w ogólnej klasyfikacji starych bilardów mog³a wygraæ mecz na nowym bilu?

Po raz pierwszy czuje sie rozgoryczna serwisem Info - nie wiem czy to forma odreagowania na mnie faktu, i¿ dwóch by³ych organizatorów Info - Daniel i Damian zmieni³o barwy na Collective; czy to nadal problem z tabelami o którym wiedz± sami organizatorzy.

Piszesz Krzy¶ku o szacunku do swoich przeciwników - nigdy mi go nie brakowa³o - szanujê ka¿dego rywala, z którym gram - nie tolerujê jednak braku szacunku do mojej osoby a tak¿e dwulicowo¶ci, której nie spodziewa³abym sie nigdy po niektórych - Kto ma wiedziec o czym pisze Ten wie.

Czy ja sie zmieni³am :?: Nie wydaje mi sie - nadal robie to co od lat juz paru - ale nie mnie oceniac. Natomiast z mojej perspektywy bardzo zmieni³ sie serwis Info -zmieni³ na gorsze - nie tylko w odniesieniu do mnie.

Na koniec - by nie pisac tylko ¼le - serdecznie dziekuje Wam za te ponad 2 lata zmagañ przy Waszych sto³ach i czynnego uczestnictwa na forum, za wspó³pracê, która wiêkszo¶æ czasu funkcjonowa³a bardzo dobrze.
Swoim rywalom zw³aszcza z mojej ulubionej ligi b8 - 2004 oraz z Ligi5Bilardów dziêkuje za wiele miesiecy naprawde fajnych zmagañ, które da³y mi wiele rado¶ci, emocji, nawet adrenaliny :-) - je¶li kiedykolwiek kogos z Was urazi³am to szczerze przepraszam - nie by³o to moim zamiarem.

W terminie 1 - 8 sierpnia odbêdzie siê zlot, o którym juz pisa³am - osoby, które sie wybieraj± z pewno¶ci± znajd± ze mn± kontakt - czy to tu na forum na PW czy za pomoc± gg, telefonów - macie namiary - z pewno¶ci± organizacyjnie wywi±ze sie z tego przedsiêwziêcia.

Mam nadziejê, ¿e mimo wszystko wspomnicie tu czasem moj± osobê pozytywnie, ¿e dane mi by³o wnie¶æ i zostawiæ tu trochê siebie.

Przepraszam za d³ugi post ;-)

Pozdrawiam - magdagp

CJINCLNJMO 
Administrator
Organizator

Wys³any: 2009-04-14, 20:57    

W imieniu Zarz±du Info, chcia³em Ci równie¿ podziêkowaæ za grê w ligach... które tak jak wielu z nas, podnios³y pewnie Twoje umiejêtno¶ci bilardowe- wedle zasady " graj z najlepszymi a staniesz siê jednym z nich" :-)

¯eby nie toczyæ tutaj jaki¶ s³ownych przepychanek ;-) ( je¶li nawet s± sprawy które nas ró¿ni± - a s±- to ze wzglêdu na obustronny szacunek powinni¶my takie sobie darowaæ) odniosê siê tylko do jednego w±tku który poruszy³a¶ ....mianowicie do wypowiedzi Pana sienek200- ciêty jêzor ;-)

Faktem jest, ¿e móg³ sobie darowaæ tego typu konwersacjê, lecz uj±³bym to w ten sposób, ¿e to nie on Ciebie urazi³ tylko Ty poczu³a¶ siê obra¿ona...a to ró¿nica.

Co jest wiêkszym nietaktem ?....wdanie siê w tak± rozmowê czy np zachowanie Drexela który to ( by³em obecny na 3 spotkaniach które rozgrywa³- z: CJINCLNJMO; municypalna; Kufix) nie potrafi siê przywitaæ...pogratulowaæ wygranej partii przeciwnikowi, podziêkowaæ kiedy przeciwnik pogratuluje czy te¿ po¿egnaæ siê kiedy mecz dobiega koñca... mo¿na siê zastanawiaæ :-/ ...dla maj±cych w±tpliwo¶ci wspomnê ¿e czat dzia³a³, gdy¿ potrafi³ na nim umieszczaæ stan rywalizacji :-D

Takich spraw zebra³oby siê na morgi i jak pisa³em nie chodzi o jakie¶ przepychanki tylko o wycofanie siê z taktem z wzajemnej wspó³pracy która do tej pory by³a jak¿e owocna ;-) .

" Niebezpiecznie jest wierzyæ , ¿e co¶ trwa wiecznie", ¿e pozwolê sobie przytoczyæ ten cytat. ;-)
Ostatnio zmieniony przez CJINCLNJMO 2009-04-14, 21:00, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

[)i(]
[Usuniêty]

Wys³any: 2009-04-14, 21:14    

nie przywita³ siê? nie podziêkowa³? to musia³o byæ straszne ;P obrazi³ Ciê tym?:P
CJIN zaczynasz byæ taki jak zmak ¿adnej winy u Ciebie a u innych znajdziesz ;P Tak jak przem±dry zmak mówi ¿e mnie wyrzucono z organizatora a tak nie by³o ;P Bo znalaz³em kufixa na swoje miejsce po czym odszed³em ale wiêcej bajeczek zmaka i bêdziecie chodziæ jak pajacyki zreszt± 3/4 ju¿ chodzi xD hehe ... (i tak wszystko zmak sprzeda co nale¿y do serwisu tak jak by³o z tabelkami wiêc na marne siê staracie ;P)

A co do najlepszych to powiem tyle ¿e mo¿e z 3-4 osoby tu s± dobre wiêc nie s³ód¼cie sobie ju¿ tak ;P Gdyby¶cie byli najlepsi to nie sraliby¶cie w pory i zagrali na starym hehe

PS Maniek dwulicowcu oszczêd¼ sobie komentarzy do moich postów ;P
Zmak tylko nie usuwaj posta ;(

Zmak 

Wys³any: 2009-04-14, 21:55    

Powy¿szy post ¶wiadczy o bardzo niskim poziomie kultury osobistej KaBa89 (#_Ka_Ba_89_# i wiele innych nicków), dlatego w tej chwili pozostanie. Na pewno nie wszyscy wiedz±, wiêc wyja¶niê. KaBa89 jako gracz nie zrezygnowa³ ale zosta³ usuniêty z ligi za oszustwa i nadal ma zakaz gry w ligach :arrow: http://www.zmak.ovh.org/ligowcy/
KaBa89 jako organizator zosta³ odsuniêty od prowadzenia lig poniewa¿ nie spe³nia³ podstawowych wymagañ.
Kolejne tego typu wypowiedzi bêd± usuwane.
Ostatnio zmieniony przez Zmak 2009-04-14, 21:56, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

DannyCh
[Usuniêty]

Wys³any: 2009-04-15, 00:12    

D³ugo milcza³em ale my¶lê ¿e czas siê wypowiedzieæ i odnie¶æ do niektórych spraw poruszonych, jako ¿e i mnie owy temat poniek±d dotyczy.
CJINCLNJMO napisa³/a:
Faktem jest, ¿e móg³ sobie darowaæ tego typu konwersacjê, lecz uj±³bym to w ten sposób, ¿e to nie on Ciebie urazi³ tylko Ty poczu³a¶ siê obra¿ona...a to ró¿nica.

Móg³ ... a Ty, Krzysiek, odwracaj±c kota ogonem bronisz go choæ mottem serwisu od dawien dawna by³o kulturalne zachowanie graczy.
CJINCLNJMO napisa³/a:
Co jest wiêkszym nietaktem ?....wdanie siê w tak± rozmowê czy np zachowanie Drexela który to ( by³em obecny na 3 spotkaniach które rozgrywa³- z: CJINCLNJMO; municypalna; Kufix) nie potrafi siê przywitaæ...pogratulowaæ wygranej partii przeciwnikowi, podziêkowaæ kiedy przeciwnik pogratuluje czy te¿ po¿egnaæ siê kiedy mecz dobiega koñca... mo¿na siê zastanawiaæ :-/ ...dla maj±cych w±tpliwo¶ci wspomnê ¿e czat dzia³a³, gdy¿ potrafi³ na nim umieszczaæ stan rywalizacji :-D

My¶lê ¿e wiele osób przyzna mi racjê, gdy stwierdzê i¿ nienapisanie niczego, choæby nawet przywitania, nie jest obra¼liwe, a jednak rzucenie fa³szywego oskar¿enia pod adresem kogokolwiek jest ... Nie uwa¿asz?
CJINCLNJMO napisa³/a:
(..) wycofanie siê z taktem z wzajemnej wspó³pracy która do tej pory by³a jak¿e owocna ;-) .

A jakim to taktem ze strony organizatorów jest taka wypowiedz, która broni gracza/osoby ewidentnie obra¿aj±cego drugiego gracza, i podwa¿aj±cego prawdomówno¶æ i uczciwo¶æ drugiej osoby. To jest taktowne? To jest eleganckie? Swój broni swego, nie tak?
magdagp napisa³/a:
Po raz pierwszy czuje siê rozgoryczona serwisem Info - nie wiem czy to forma odreagowania na mnie faktu, i¿ dwóch by³ych organizatorów Info - Daniel i Damian zmieni³o barwy na Collective; czy to nadal problem z tabelami o którym wiedz± sami organizatorzy.

Co do zmian, transferów ... Ja, i tak naprawdê niewiele osób zna konkretny powód odej¶cia mojego z tego serwisu Info. A dlaczego niewiele? Bo nawet nikt z ówczesnych organizatorów, poza jedn± osob±, nie pofatygowa³ siê na GG czy jakkolwiek do tego aby siê zapytaæ co mnie do tego sk³oni³o. A z niektórymi z was, czy to graczami, czy organizatorami spêdzi³em tutaj szmat czasu. Z niektórymi nawet pozna³em siê na ¿ywo. Niektórych bardzo ceniê, ale zmian wiele siê dokona³o w serwisie, na których odwrócenie nie mia³em ju¿ wp³ywu. A wp³yw mieæ chcia³em, bo tego ¿e przez ponad 5 lat dzia³ania w nim, prze¿ycia wielu zmian, rewolucji nawet, chcia³em dla serwisu dobrze nikt z was nie potrafi mi odmówiæ ... Decyzja moja o odej¶ciu by³a suwerenna, i podjêta tylko przeze mnie. Nikt mnie do tego nie namawia³, a konsultowa³em to tylko z jedn± osob±, bezpo¶rednio zwi±zan± z serwisem. Nie by³o mi ³atwo, a odszed³em miêdzy innymi dlatego i¿ serwis pod±¿a w kierunku, który mnie osobi¶cie nie odpowiada ... W kierunku który widaæ w po¶cie Krzy¶ka ... To zwyczajnie nie jest ju¿ moja bajka ...

To chyba ostatni mój post na tym forum, gdy¿ podzielam zdanie Magdy ... Nie widzê sensu wspó³pracy z serwisem prezentuj±cym takowe opnie. Nie mówiê o wszystkich, nie generalizujê. Przeczytali¶my wypowied¼ 'W imieniu Zarz±du Info', jednak jestem przekonany, i dam sobie rêkê a nawet dwie uci±æ, i¿ nie jest to jednolite zdanie ca³ego serwisu, organizatorów i graczy.
Cytuj±c:
magdagp napisa³/a:
Mam nadziejê, ¿e mimo wszystko wspomnicie tu czasem moj± osobê pozytywnie, ¿e dane mi by³o wnie¶æ i zostawiæ tu trochê siebie.

Pozdrawiam, Daniel

DannyCh
[Usuniêty]

Wys³any: 2009-04-15, 00:14    

Zmak napisa³/a:
Kolejne tego typu wypowiedzi bêd± usuwane.

Dla organizatorów czytaj±cych to ... Kiedy¶ ju¿ na forum dla organizatorów opisa³em podobn± sytuacjê - usuwanie niewygodnych spraw i tematów. Deja vu?

CJINCLNJMO 
Administrator
Organizator

Wys³any: 2009-04-15, 06:21    

Kaba, Twoje wypowiedzi nie nadaj± siê do komentarza wiêc go oszczêdzê...

Daniel,graczowi sienek200 udzieli³em upomnienia na komunikatorze gg i nie popieram tego typu zachowañ, choæ przyznajê ¿e ciê¿ko odbieraæ komu¶ prawo do w³asnego zdania.
Zachowanie Drexela by³o zupe³nie klarownie- nieuprzejme i to jest fakt a nie odwracanie futrzaka ogonem- wybacz.

Kierunek rozwoju serwisu jest zupe³nie czytelny , ale ka¿demu mo¿e przestaæ to odpowiadaæ i Twoj± decyzjê o odej¶ciu szanujê choæ niestety nie odpowiada nam forma w jakiej to siê dzieje, lecz rozumiem, ¿e Ty nie widzisz w tym nic zdro¿nego, wiêc nie ma co siê nawzajem przekonywaæ.

Jak to w demokracji bywa, zdarza siê, ¿e Zarz±d nie podejmuje decyzji jednog³o¶nie... ale gdzie tak nie jest?

Chcia³em podkre¶liæ, i¿ odk±d jestem wspó³decyduj±cym w tym serwisie, NIGDY nie zdarzy³o siê, ¿eby decyzja by³a podjêta wbrew woli reszty organizatorów... w przeciwnym razie mi równie¿ taka polityka by nie odpowiada³a.
Wiêc wypowiedzi o jakiej¶ dyktaturze s± mrzonk± z któr± siê absolutnie NIE ZGADZAM.

W¶ród tych wszystkich wypowiedzi pamiêtajmy jaki cel nam przy¶wieca... dobra zabawa przy blacie bilardowym w tym wirtualnym ¶wiatku... nie zapominajmy o tym ;-)

¯yczê zdystansowania siê do tej sprawy ....Wam jak i serwisowi Info. :-)
Ostatnio zmieniony przez CJINCLNJMO 2009-04-15, 07:10, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

DannyCh
[Usuniêty]

Wys³any: 2009-04-15, 09:17    

CJINCLNJMO napisa³/a:
Kierunek rozwoju serwisu jest zupe³nie czytelny

Czy aby na pewno u¿y³e¶ dobrego s³owa?

[ Komentarz dodany przez: Zmak: 2009-04-15, 14:08 ]
Podawanie tre¶ci usuniêtych przez administratora jest niezgodne z zasadmi.

Maniek_Kutno 
Organizator

Do³±czy³: 11 Lut 2006
Wys³any: 2009-04-15, 13:03    

Szkoda, ¿e tak siê sta³o. Ka¿dy ma swoje racje i ka¿dy mo¿e mieæ swoje zdanie.
Nie mo¿emy odpowiadaæ za innych i braæ winê innych na siebie.

[)i(] napisa³/a:
PS Maniek dwulicowcu oszczêd¼ sobie komentarzy do moich postów ;P
Kaba wypowiadaj±c te s³owa czuje ogromny ¿al do mnie, ¿e poinformowa³em organizatorów o tym, ¿e to ON kryje siê pod innym nickiem. (dosta³ za to odpowiedni± kare) Prosi³ o usuniêcie wszystkich nicków na forum... usuniêto... wiêc po jak± cholere tutaj zagl±dasz ?? Znów jakiej¶ awantury ¿±dny siê sta³e¶? Ukrywasz siê pod setkami nicków... gra³e¶ w lidze za Cherry... Co Cie tutaj ci±gnie jak masz jakie¶ problemy?
Je¶li czego¶ nie lubisz to nie jesz tego.

Magdo os±dzasz i prosisz Krzy¶ka by ten zwróci³ uwagê siankowi... Ja nie wymagam od Ciebie by¶ uczy³a Kabaczka -dzieciaczka jak ma siê zachowywaæ bo wiem, ¿e kole¶ jest niereformowalny i do tego stara siê wple¶æ jak±¶ nic niezgody.

Domy¶lam siê o kim pisa³ Daniel... szanuje go na równi z kilkoma osobami które pozna³em live.... Szanujê jego decyzjê. Nie mam do niego pretensji.

Magda, Twój wynik meczu z niszczakiem uznano za niespodzniakê - ale... mia³a¶ w sk³adzie Kabe... a jak wspomnia³em wy¿ej jest to kole¶ który lubi siê podszywaæ pod innych i czerpaæ z tego olbrzymi± rado¶æ... Oskar¿enie pad³o... dowodów nie mamy. Ja Tobie wierzê... je¶li ja potrafi³em wygraæ w snooka z Grzegorzem76 lub krn±brnym dzieciakiem Kab± to i Ty mog³as wygraæ z niszczakiem... ka¿dy ma lepszy lub gorszy dzieñ.
Sianek zachowa³ siê tak jak siê zachowa³... ale czy to jest wina Zmaka, Krzy¶ka lub moja?
Dziwne, ¿e Kaba nie mia³ do Ciebie pretensji, ¿e "kablujesz" i kopiujesz rozmowê z GG - bo to podobno straszne przestêpstwo. :lol:

magdagp 

Wys³any: 2009-04-15, 15:15    

Odpowiadaj±c w paru s³owach:

Widze, ¿e podjê³am dobr± decyzje, gdy¿ z postu Twojego Krzy¶ku wynika jednoznacznie, ¿e jestem tu persona non grata.

Klasê niektórych zawodników Info ceniê - lecz ton zdecydowanie jak dla mnie zbyt megalomañski w tym po¶cie, wiêc i ja odpisze cytatem:

"Pycha to czasem samoobrona ludzi, których nikt nie pochwali"

Nie mam sk³onnosci hipochondrycznych je¶li chodzi o gre - nie poczu³am sie obra¿ona bez powodu - racje przyzna³e¶ mi sam w prywatnej rozmowie ze mn± a teraz piszesz co¶ zupe³nie innego - jakby ktos zmieni³ Twój w³asny sposób pojmowania i co¶ podyktowa³ co nalezy napisaæ.

Ja w przeciwieñstwie do Was potrafiê przeprosiæ - jesli urazi³ Was nie tyle styl gry co sposób obycia na stole gracza z mojej dru¿yny Drexela to przepraszam, nie mia³am ¶wiadomo¶ci, ¿e uraczy³ Was milczeniem, które tak ¼le zosta³o odebrane.

Widzisz Mariuszu - to racja, ¿e gracz kazdy ponosi odpowiedzialno¶æ za siebie i ciêzko "wychowaæ" kogo¶ przez internet - ale jak tu sam piszesz - Twoj wynik z niszczakiem to niespodzianka (wyniki wszystkich innych meczy pokry³y sie jak rozumiem z obstawieniem w STS wiec jest oki); pad³o oskar¿enie, mia³as w sk³adzie Kabe to na bank zagra³ za Ciebie ale dowodów nie mamy.
Z Kufixem te¿ wygra³am - popatrz druga niespodzianka - przed meczem prosi³am by moze zawo³a³ kogo¶ od Was do sekundowania - u¶mia³ siê - znamy sie na tyle d³ugo, ¿e dla niego nie by³o watpliwo¶ci, ¿e gra³ ze mn± osobi¶cie.
Wiem, ¿e nie ma tez w±tpliwo¶ci Natalka, w której lidze gra³am najd³u¿ej i która jako jedyna po¿egna³a sie ze mn± z klas± - z tym, ¿e za pomoca PW.

W kazdym razie - ja zajmê sie tym co umiem najlepiej - dalej bedê prowadzi³a CollectiveRoom, w sposób, który sprawia, ¿e jest najpopularniejszym serwisem na starej odmianie bilarda 8, któr± preferujê.
W drogê wchodzic tu juz nikomu nie zamierzam - mo¿na odetchn±c :-)

Pozdrawiam :-)

CJINCLNJMO 
Administrator
Organizator

Wys³any: 2009-04-15, 17:29    

7 - to ponoæ szczê¶liwa liczba... ale to równie¿ liczba która okre¶la ilo¶æ Twoich Madziu wypowiedzi w ostatnim po¶cie z którymi siê nie zgadzam.

Nie bêdê wysuwa³ kolejnych kontrargumentów, gdy¿ szczerze powiedziawszy robi siê niesmacznie :-/ Mo¿e z wyj±tkiem jednej sprawy o której wspomnê:

NIKT nigdy nie bêdzie mi dyktowa³ melodii pod któr± mam zatañczyæ- uznajê tylko demokracjê... wiêc tutaj z lekka przesadzi³a¶, oskar¿aj±c mnie i¿ moja wypowied¼ jest pod czyje¶ dyktando... i kolejne Twoje tego typu teksty spowoduj± ¿e nasz wzajemny szacunek we¼mie w ³eb... wiêc z komentarzem pozosta³ych spraw ju¿ siê wstrzymam. Dziêkujê.
Ostatnio zmieniony przez CJINCLNJMO 2009-04-15, 17:47, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

DannyCh
[Usuniêty]

Wys³any: 2009-04-15, 18:41    

CJINCLNJMO napisa³/a:
wiêc tutaj z lekka przesadzi³a¶, oskar¿aj±c mnie i¿ moja wypowied¼ jest pod czyje¶ dyktando...

CJINCLNJMO napisa³/a:
uj±³bym to w ten sposób, ¿e to nie ona Ciebie urazi³a tylko Ty poczu³e¶ siê obra¿ony...a to ró¿nica.

Hmm ...

Ania24051986
[Usuniêty]

Wys³any: 2009-04-15, 18:52    

przykro jest to czytac....

zgadzam sie ca³kowicie z Madga i Danielem...

mimo tego,ze nie udzielam sie za duzo w serwisie z obserwacji i rozmow z innymi graczami zaobserwowac mozna,ze Bilardy.INFo nie idzie w dobrym kierunku....

naprawde przykre to jest....

Madziulka 3maj siê! mimo tego,ze nie gra³ysmy w ¿adnej Lidze zegnac sie nie bêde bo Nasz wspolny czas p³ynie na Collective ;-)

lordvader200
[Usuniêty]

Wys³any: 2009-04-15, 19:15    

Przepraszam a o co chodzi ?? Zadajê sobie pytanie ???
Czytam i czytam i nie doczyta³em do koñca .......uff po co traciæ czas na pisanie tyle tekstu i na czytanie takich ilo¶ci s³ów. ..

By³ turniej , by³o podsumowanie turnieju i ju¿ . Najwa¿niejsza jest sama gra , rywalizacja. Ludziska bierzcie za kije i grajcie ze sob± ....

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: